У Кропивницькому відбулася І сесія ХІІ скликання обласного парламенту дітей

  • 5 квіт. 2018 16:07
  • 1072
    • Новина У Кропивницькому відбулася І сесія ХІІ скликання обласного парламенту дітей Ранкове місто. Кропивницький
     
    3 – 4 квітня на базі Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості пройшла І сесія ХІІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей (ОПД). У ній взяли участь 75 депутатів із 31-го осередку дитячого самоврядування.
     
    Засідання розпочалось у сесійній залі обласної ради пленарним засіданням, під час якого голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Світлана Лобанова та голова обласного парламенту дітей Тимофій Білокоз урочисто підписали тристоронню Угоду про співпрацю. 
     
     
    Під час засідання юні депутати прозвітували про виконання рішень попередньої сесії та про роботу обласного парламенту дітей в міжсесійний період, розповіли про участь представників ОПД у Національній дитячій раді, а також прийняли резолюцію регіональної Інтернет-конференції. Також у ході сесії координатор обласного парламенту дітей  Катерина Хлєбнікова оголосила рейтинг діяльності органів дитячого самоврядування в обласному парламенті дітей. За підсумками цього рейтингу директор Кіровоградського обласного ЦДЮТ Ганна Суркова нагородила дипломами кращі міські та районні парламенти дітей.  Серед лідерів: Світловодський районний парламент дітей, Знам'янський районний парламент дітей, Вільшанський районний парламент дітей, Петрівський районний парламент дітей, Олександрійський міський парламент дітей, Кропивницький міський парламент дітей і парламент дітей Маловисківської об'єднаної територіальної громади.
     
     
    Після пленарного засідання у стінах Кіровоградського обласного ЦДЮТ юні парламентарі навчалися в «Школі дебатів» вмінню грамотно та, головне, аргументовано відстоювати свою думку.
     
    Другий сесійний день розпочався із зустрічі депутатів ОПД із Оксаною Білобровою – начальником відділу по зв'язках з громадськістю управління патрульної поліції в Кіровоградській області. В невимушеній атмосфері вона розповіла про специфіку роботи основних структурних підрозділів поліції, пояснила дітям їхні права та обов'язки, а також відповіла на багато питань, які цікавили представників ОПД. Після цього депутати працювали у семи профільних комісіях, плануючи свою роботу на наступний міжсесійний період, а також вчилися писати проектну заявку на отримання гранту. 
     
     
    І сесія ХІІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей завершилася прийняттям депутатами рішення, в якому вони визначили головні напрямки своєї роботи у міжсесійний період.
     
    Галина Богомаз-Кулик – фахівець зі зв'язків з громадськістю Кіровоградського обласного ЦДЮТ
     
    Нагадаємо: Студенти педуніверситету започаткували волонтерський проект