У Кропивницькому ініціюють встановлення барельєфу Ганні Дмитрян

  • 5 квіт. 2018 14:13
  • 1408
    • Новина У Кропивницькому ініціюють встановлення барельєфу Ганні Дмитрян Ранкове місто. Кропивницький
     
    Публічна презентація громадської кампанії зі збору коштів на барельєф Ганні Дмитрян стартувала 3 квітня у Кропивницькому. Організатори кампанії - активістки "Асоціації жінок України ДІЯ. Кропивницький" впевнені, що роль жіноцтва потрібно відзначати публічно. І залучати до цього якнайбільше жителів міста.
     
    "Можна звернутись до міської влади чи підприємців і отримати кошти на відзначення. Але набагато краще, якщо по одній гривні дадуть хоча б 10 тисяч кропивничан. Це буде перше подібне відзначення історичної особи - жінки, в нашому місті", - зазначила на презентації голова організації у Кропивницькому Юлія Шкурупій. Збір коштів розпочався відразу під час заходу.
     
    Ганна Дмитрян була меценаткою, яка ініціювала побудову в місті лікарні св. Анни. Жінка не лише давала кошти на корисні для громади справи, а й особисто долучалася до проектування будівель, догляду за хворими.
     
    "Те, шо вона зробила - це надсучасна лікарня. А благодійністю Ганна Дмитрян продовжувала займатися навіть після смерті, коли залишила кошти на утримування ліжок для нужденних", - розповіла художниця Тетяна Дзядик.
     
    Кошти збиратимуть у скриньку на публічних заходах. Також можна долучитися, перерахувавши гроші на картку.
     
     Номер: 5168 7573 5066 3706 (Сулима Ольга Вікторівна).
    Встановлення барельєфу планується 9 липня 2018 року.
     
     
     
     
     
     
     
    Нагадаємо: Кропивницький: Родзинки великоднього благодійного аукціону (ФОТО)