Кіровоградщина: Новгородка стала на шлях об’єднання

  • 4 квіт. 2018 18:12
  • 1113
    • Новина Кіровоградщина: Новгородка стала на шлях об’єднання Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Сьогодні, 4-го квітня під час громадських слухань у Новгородці (Кіровоградська область) було прийнято рішення ініціювати процес об’єднання в одну територіальну громаду.
     
    Участь у громадських слуханнях взяли понад сто осіб, з яких 97 проголосували «за» ініціювання процесу об’єднання. На запрошення керівництва селищної ради та місцевої громади участь у громадських слуханнях взяли Олег Яременко, директор Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування, а також Валентина Шеремет, радниця з питань децентралізації. 
     
    - Ми детально розповіли присутнім про процеси об’єднання, ситуацію в Україні та на Кіровоградщині, а також відповіли на всі питання щодо передумов та перебігу об'єднання, перспектив новоутворених громад, нових повноважень і обов’язків, - коментує Валентина Шеремет, радниця з питань децентралізації Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування.
     
    По завершенню громадських слухань керівництво Новгородки буде звертатися до всіх сільських рад Новгородківського району із пропозицію щодо об’єднання у форматі «один район – одна громада». Ця пропозиція, втім, не буде направлена до Петрокорбівської сільської ради, яка прийняла рішення протягом найближчих двох років не вступати у процеси об’єднання.  Втім, Петрокорбівська сільська рада може з часом змінити своє рішення і приєднатися до вже створеної Новгородківської об’єднаної територіальної громади.
     
     
    Нагадаємо, що Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», постійно надає інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам на Кіровоградщині з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій. Якщо представникам ініціативних груп потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте, будь ласка, за номером: (0522) 32-02-86 (щодня у будні з 9.00 до 18.00).
     
    Нагадаємо: Громада Петрокорбівки зірвала сесію сільської ради (ВІДЕО,ФОТО)