Кропивницький: Вітерець розгулявся (ФОТО)

  • 4 квіт. 2018 17:11
  • 1833
    • Новина Кропивницький: Вітерець розгулявся (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Першоквітневі «жарти» вітру наробили лиха         
     
    Першого квітня, коли православні віряни святкували Вербну неділю, над Кропивницьким вирував ураган. Падали дерева, у повітря злітали шифер, цегла та металевий профіль, частина міста лишилася без світла. Громадяни через стихію боялися виходити зі своїх домівок.  
     
    У соцмережах з’явилися десятки фото вирваних з корінням дерев та руйнувань, які завдав сильний вітер. Наприклад, впала тополя на вулиці Полтавській, внаслідок чого обірвалась лінія електропередач. Біля Друкмашу автівку накрила покрівля зі стоянки. У приватному будинку на Кущівці на новий дах впала велика гілка. На Валах частина дерева завалилася на дорогу і перекрила рух авто. На дачах біля аеропорту (дачі Пісецького) з дахів будиночків вітер позривав шифер. Біля супермаркету «Сільпо» в центрі міста не витримала і впала кількаметрова ялинка. На багатоповерхівці по вулиці Євгена Тельнова зірвало покрівлю.  
    Від стихії постраждало 62 населених пункти, на понеділок, 2 квітня, знеструмленими залишалися 12 із них.
     
     
    Протягом доби бійці ДСНС 50 разів залучались до ліквідації надзвичайних подій, які спричинив сильний вітер на території області, повідомили в управлінні ДСНС України у Кіровоградській області.
    Йдеться про 29 випадків падіння або загрози падіння дерев та гілок; 17 випадків необхідності закріплення елементів покрівель житлових будинків та споруд; по одному випадку надання допомоги по прибиранню скла з балконної рами, що загрожувало падінням, прибирання дерев’яної електроопори з проїжджої частини дороги, надання допомоги по демонтажу конструкції білборда, що загрожувала падінням, та надання допомоги по закріпленню стічної труби на стіні житлового будинку. 
     
     
    Взагалі ж вітровій укотре показав, де у нашому великому міському господарстві слабкі місця. Зокрема, йдеться про безпеку носіїв реклами — білбордів, які гнулися і складалися, неначе книжки. Це щаслива випадковість, що ніхто з людей не постраждав. Але міській владі та спецінспекції є над чим замислитись. 
    Також керівникам приватних підприємств разом із КРЕПами та ОСББ не зайвим буде перевірити стан покрівель будинків, халуп та всіляких прикалабків. Комунальникам — більше уваги приділяти деревам…
    Словом, де тонко, там і рветься. Тільки треба не латати дірки, а робити капітальний ремонт. Щоб наступного разу не сталося непоправне.
     
    Людмила Макей   
     
      
     
     
    У Кропивницькому у маршрутки на ходу випало скло (ФОТО)