Націоналісти з Кропивниччини взяли участь у антиолігархічному марші (ВІДЕО, ФОТО)

  • 4 квіт. 2018 15:36
  • 1954
    • Новина Націоналісти з Кропивниччини взяли участь у антиолігархічному марші (ВІДЕО, ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Члени ВО "Свобода" та його прихильники з усіх куточків Кіровоградської області з’їхались до столиці України, щоб взяти участь у Марші сили нації за українське майбутнє без олігархів. До маршу доєднались представники Національного корпусу і Правого сектору.
     
     
     
    На велелюдний захід приїхали націоналісти з Новгородківщини, Новоархангельщині, Світловодщини, Гайворона, Добровеличківки та інших регіонів області. Учасники заходу зібрались на вул. Грушевського біля стадіону Лобановського і вирушили до Кабінету міністрів України. Тут лідери націоналістичних організацій виступили зі своїми промовами перед активістами  і народні депутати від Національного корпусу Андрій Білецький і Олег Петренко, а також   Олег Осуховський, Андрій Ілленко,  Михайло Головко  від ВО "Свобода" занесли  пакет антиолігархічних докорінних перетворень до кабміну.
     
     

     

     
     
    Потім колона вирушила до Верховної Ради і Адміністрації Президента. Тут учасники акції вишикувались з банерами, в яких звучить негативна риторика стосовно президента і олігархів.
     
     
     
    Журналісти з різних центральних каналів брали коментрі у наших земляків, наприклад, канал СТБ поспілкувався з головою Української правозахисної агенції Павлом Дейнеко.
     
     
    «Ми задекларували суспільству те, що наш внутрішній ворог є олігархія, яка фактично задушила економіку. Саме олігархія монополізувала цілі галузі економіки, встановлює ціни на товари, послуги. Але найважливіше, що олігархія встановлює ціну на оплату праці. Маємо найвищі ціни в Європі на товари і послуги та найнижчу заробітну плату у світі. Ми даємо рецепт, як подолати цього внутрішнього ворога – олігархію. З 2014 року у нас зареєстровані законопроекти, ухвалення яких, окрім нас, вимагає вся українська нація. Ухвалення цих законопроектів докорінно змінило би правила гри в економічній та соціальній сфері в Україні. Основний пакет містить близько десяти законопроектів, за якими відбудеться демонополізація економіки, повернення коштів з офшорів, заборона під час війни приватизовувати стратегічні державні підприємства. При цьому земля залишається власністю, а не товаром, відбуваються повернення у державну власність стратегічних підприємств та ухвалення законопроекту, за яким є чітка шкала оподаткування: коли великий бізнес великі податки, малий бізнес – малі податки. Як не сьогодні, то завтра, як не завтра, то післязавтра ми доб’ємося того, щоб ці законопроекти були ухвалені», - стверджує голова обласної організації ВО «Свобода» Кропивниччини Андрій Міщенко. 
     
     
    Після заходу кропивницькі свободівці відвідали  меморіал пам’яті Небесної сотні і поклали до його підніжжя квіти. Націоналісти схилили голови перед учасниками Революції Гідності, ідеї якої і втілюють у життя. А  Ніна Кодацька з Кропивницького заспівала сумнозвісну "Плине кача..."
     
     
     
     
     
    Хочу додати, світлини загиблих під час революції 2013-2014 рр.на стенді виконані з граніту і прикрашені гілочками хвої. Біля фотографій революціонерів завжди лежать квіти. Тож дуже вдячна тим активістам, які попіклувались про пам’ять Небесної сотні.
    А от дерева, у яких застрягли кулі, якими вбивали хлопців на Майдані, чомусь зрубали і висадили на їхньому місці нові молоді дерева. 
     
    Олена Скочко