Студенти педуніверситету започаткували волонтерський проект «Book & Art weekend у дитячій бібліотеці»

  • 4 квіт. 2018 11:15
  • 1010
    • Новина Студенти педуніверситету започаткували волонтерський проект «Book & Art weekend у дитячій бібліотеці» Ранкове місто. Кропивницький
    «Book & Art weekend у дитячій бібліотеці» - назва волонтерського проекту студентів Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.
     
    2 квітня в рамках відзначення Міжнародного дня дитячої книги та народження відомого датського письменника Ханса Хрістіана Андерсена на базі відділу дитячого та сімейного читання обласної бібліотеки для дітей Т.Г.Шевченка та проведення Андерсенівських читань з легкої руки студентів мистецького факультету місцевого вишу стартував волонтерський проект «Book & Art weekend у дитячій бібліотеці».
     
     
    Після розповіді завідувача відділу Маріанни Маковій про життя і творчість Андерсена користувачі бібліотеки вели мову про добре і погане в казках, а також взяли участь у вікторині за прочитаними творами письменника, окремі з яких заселили» книжкову виставку «Великий казкар данського королівства», облаштуванні фотозони за мотивами казки «Русалонька». А потім всі охочі взяли участь в майстер-класах з виготовленні аплікацій до казки, проведених студентами 33 групи художньо-графічного відділення мистецького факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.
     
     
    З юними шанувальниками образотворчого мистецтва зустрілися Олена Затуливітер, Аліса Русіна, Юлія Кошарова, Світлана Кравченко, Дарина Балах, яків відкрили для них своє серце.
    Власним прикладом майбутні вчителі показали зразки творчої праці, а до того провели з учасниками заходу інструктаж на робочому місці з урахуванням посильності завдань, визначенням оптимального часу їх обсягу, чіткої організації навчальної діяльності.
     
    - Майстерність завжди полягає у тому, щоб дати дитині радість успіху від своєї праці, надати допомогу у пізнанні внутрішнього світу, забезпечити її творчу діяльність, - наголошує в розмові викладач Олександра Вікторівна Дереновська. - Над вирішенням цього важливого завдання працюють наші студенти, які допомагають становленню, самореалізації дітей, встановленню між ними людських стосунків. Ще одне. Обдарованим дітям потрібна підтримка дорослих. Сподівання на те, що «талант виявить себе», не відповідає реаліям дня. Про це слід не забувати».
     
    Протягом двох годин студенти-волонтери прищеплювали маленьким читачам любов до образотворчого мистецтва, якому вирішили присвятити своє майбутнє педагогічне життя. Разом із ними вчилися і батьки – учасники заходу.
     
    За словами працівників відділу дитячого та сімейного читання обласної бібліотеки для дітей Т.Г.Шевченка, які є співорганізаторами волонтерського проекту «Book & Art weekend у дитячій бібліотеці», наступна зустріч студентів із дітьми відбудеться через місяць, до якої вони готуються вже сьогодні.
     
     
    Анатолій Саржевський
    фото автора
     
    Нагадаємо: Художники Кіровоградщини подарували глядачам свої щирість та натхнення (ФОТО)