Що підготувала наукова бібліотека Чижевського для кропивничан

  • 4 квіт. 2018 10:30
  • 982
    • Новина Що підготувала наукова бібліотека Чижевського для кропивничан Ранкове місто. Кропивницький
     
    Дайджест заходів обласної бібліотеки Чижевського з 9 по 16 квітня 2018 року.
     
     У відділі краєзнавства розпочала роботу книжкова виставка “Світлий талант Віктора Близнеця”. (У квітні святкується 85-річчя від дня народження письменника-прозаїка, автора популярних творів для дітей – від казок та оповідей до повістей. Народився Віктор Близнець у селі Володимирівка Компаніївського району Кіровоградщини в тяжкий 1933 рік, а значну частину його дитинства забрала Друга світова війна). У відділі обслуговування користувачів з 12 квітня працює книжкова виставка "Молодь і книга на межі двох століть".
     
    11 квітня о 15.00 у відділі обслуговування користувачів відбудеться презентація "Книги пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України (Книга ІІ: Запорізька область, Івано-Франківська область, м. Київ, Київська область, Кіровоградська область, Автономна Республіка Крим, Луганська область, Львівська область). Книга видана за ініціативи та на кошти Міністерства оборони України. Книга пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України — це скромна данина героям, які впродовж 2014-2017 років загинули, захищаючи територіальну цілісність та недоторканість нашої держави. Запрошуємо на презентацію. 
     
    12 квітня о 10.00 у відділі мистецтв відбудеться презентація книги Ірини Михалевич "Фарбування писанки. Природні фарби". Запрошуємо до спілкування з авторкою книги та визнаною майстринею.
     
    15 квітня о 14.30 запрошуємо кропивничан на показ нової австрійської кінострічки.  Загалом, у квітні  2018 року у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім.Д.І.Чижевського проходить фестиваль "Нове австрійське  кіно" в рамках проекту "Артхаус Клуб". Дата офіційного відкриття фестивалю уточнюється.   Організатори запрошують на покази кращих австрійських фільмів на великому екрані.
     
    Запрошуємо старшокласників, студентів та активних громадян взяти участь у настільній грі "Українська революція. 1917-1921". Гра сприяє засвоєнню матеріалів про події Української революції учнями 10-11 класів під час підготовки до ЗНО, допоможе студентам поліпшити знання про історію України, а також для усіх небайдужих громадян відкриє таємниці буремних подій, які відбувалися у нашій державі сто років тому.  Запис на участь у грі за телефоном (0522) 22 58 90.
     
    Нагадаємо: Художники Кіровоградщини подарували глядачам свої щирість та натхнення (ФОТО)