У Кропивницькому презентують проект проти дискримінації до дітей та підлітків ВІЛ+

  • 3 квіт. 2018 15:55
  • 2100
    • Новина У Кропивницькому презентують проект проти дискримінації до дітей та підлітків ВІЛ+ Ранкове місто. Кропивницький

    На Кіровоградщині вперше започаткували соціальний проект «Я не боюсь…», направлений на привернення уваги до толерантного ставлення до дітей та підлітків, які зіткнулися з епідемією ВІЛ.

    Модельне агентство «RIMO» спільно з Кіровоградським обласним відділенням Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» уже розпочали фотосесію за участі учасниць конкурсу «Королева Кропивницького» та дітей і підлітків, яких торкнулася епідемія ВІЛ. Фотосесія відбулася у фотостудії «На Бродвеї» за участі професійного фотографа Ірини Лісовської та команди візажистів Олени Гапоненко, Тетяни Шрам та студії краси Юлії Володимирової.

    - Ми хочемо показати, що конкурси краси – це не лише демонстрація краси, покази одягу, а й участь у соціальних та благодійних заходах, розуміння толерантного ставлення до людей, які відчувають по відношенню до себе дискримінацію. У фотопроекті взяли участь 25 учасниць конкурсу краси, - відзначив керівник модельного агентства «RIMO».

    - «Я не боюсь… дружити, кохати, обіймати, спілкуватися, мріяти»… Власне, це можна побачити буде у фотографіях. Дівчата знайшли підхід до дітей та підлітків, тож фотографії будуть мотивувати інших бути ввічливими, відкрити, толерантними. Наш проект унікальний, адже подібних у нашому регіоні не було. На фотографіях буде видно лише силуети дітей та підлітків, яких торкнулася епідемія ВІЛ. До речі, діти отримали позитивні емоції, адже вперше взяли участь у професійній фотосесії, - розповідає куратор фотопроекту, PR-менеджер КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

    - У Кіровоградському центрі профілактики та боротьби зі СНІДом перебуває на обліку 120 ВІЛ-позитивних дітей. Діти, як і дорослі не рідко підпадають під дискримінацію та стигматизацію. Стигматизація та дискримінація ЛЖВ, розпочалася з моменту виникнення самої хвороби, тому є важливою проблемою сьогодення, яка зачіпає не лише усі сфери життя ВІЛ-позитивної людини, а й також є перешкодою у подоланні епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні. Стигма і дискримінація, пов’язані з ВІЛ-інфекцією, чинять сильний психологічний вплив на самосвідомість людей, що живуть з ВІЛ, викликаючи в них депресію, занижену самооцінку і відчай. Це підриває і виснажує сили, змушує їх звинувачувати самих себе в тому, що вони опинилися в такому скрутному становищі. З метою зниження дискримінації та стигматизації нашою організацією розпочато впровадження проекту «Прискорення сталої відповіді епідемії ВІЛ/СНІД на Кіровоградщині» за проектом HealthLink «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). В рамках проекту буде здійснено ряд тренінгів для медичних працівників, метою яких буде зниження дискримінації та стигматизації в лікувальних закладах, що значно покращить рівень довіри до медичних працівників та зниження остраху у ВІЛ-позитивних звертатись за медичною допомогою, - зазначає голова правління КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Юлія Чабанюк.

    Презентація соціального фотопроекту  відбудеться  4 квітня о 18 год. у фойє Кіровоградської обласної філармонії напередодні конкурсу краси «Королева Кропивницького».