На Кіровоградщині юнака звинувачують у виготовленні метамфетаміну та «Екстазі»

  • 3 квіт. 2018 12:39
  • 1559
    • Новина На Кіровоградщині юнака звинувачують у виготовленні метамфетаміну та «Екстазі» Ранкове місто. Кропивницький
     
    22-річного чоловіка викрито у причетності до виготовлення та зберігання наркотиків. Вартість вилучених у зловмисника наркотичних та психотропних речовин за цінами «чорного ринку» становить близько ста тисяч гривень.
     
    Оперативники отримали інформацію про те, що житель обласного центру може бути причетний до вчинення наркозлочинів. В ході перевірки, інформація знайшла своє підтвердження.
     
     
    «В результаті проведених працівниками управління протидії наркозлочинності ГУНП в Кіровоградській заходів, злочинну діяльність особи було припинено. В ході санкціонованого обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено близько 150 грамів метамфетаміну, 189 пігулок «Екстазі», близько 10 грамів курильних сумішей (спайсів), а також лабораторний посуд, хімічні речовини, прекурсори та їх аналоги які використовуються для виготовлення психотропних речовин», - розповів т.в.о. начальника управління протидії наркозлочинності ГУНП в Кіровоградській області  Сергій Дорофеєв.
     
     
     
    Вилучене направлено на дослідження. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу підозрюваному.
    За результатами експертизи за даними фактами буде прийнято рішення щодо притягнення особи до кримінальної відповідальності за ч.2 ст. 309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів», ч. 1 ст. 311 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання перевезення чи переселення прекурсорів» та ч. 2 ст. 313 КК України «Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням»
    Розслідування триває. За скоєне підозрюваному загрожує до шести років позбавлення волі.