Художники Кіровоградщини подарували глядачам свої щирість та натхнення (ФОТО)

  • 3 квіт. 2018 11:02
  • 1791
    • Новина Художники Кіровоградщини подарували глядачам свої щирість та натхнення (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     

    Минулої суботи понад 50 майстрів пензля з різних куточків Кіровоградщини зібрались у галереї Миколи Цуканова «Єлисаветград» на відкриття виставки «Щирість та натхнення». Це вже третій вернісаж поспіль, який об’єднує самодіяльних художників нашого краю. 

     

     

    Вперше презентувати творчість талановитих земляків без спеціальної освіти Микола Цуканов відважився у 2016 році, запропонувавши їм формат повноцінного вернісажу. 

     

    - За три роки нашої дружби в області побільшало самобутніх авторів, - зізнається він. – Цьогоріч ми досягли рекордної кількості малюнків – 110! Учасників – понад півсотні.    

     

    Найчисленніша делегація приїхала зі Світловодська, де в минулому році відкрилася власна картинна галерея.

     

    - Якщо вже Господь нагородив людину талантом творити, то вона вже не має права залишати своє хобі, - каже світловодський художник Анатолій Сіромаха. – Ми щасливі тим, що можемо висловлювати своє захоплення світом та ділитися енергією творення з іншими колегами та глядачами.

     

    Серед учасників виставки був військовослужбовець Віктор Задворний. Він каже, що малюванням відводить душу після участі в Антитерористичній операції на сході України.

     

    -  Малюю природу, її живописні куточки, - каже Віктор. – Беру холсти й фарби з собою на роботу, щоб хоч трохи помалювати вночі, коли мої друзі відпочивають. Так, малювання – це моя віддушина.  

     

    Невимушену творчу атмосферу мистецького свята створювало інструментальне тріо. Кожен учасник «Щирості та натхнення» отримав від організаторів диплом та обіцянку подальшої дружби й підтримки.

     
     
    Людмила Макей
     
    Нагадаємо: На які заходи запрошує художній музей?