Риболовля в ямах та пляжі біля калюж. Як кропивницькі активісти тролять чиновників та дорожників за ями (ФОТО, ВІДЕО)

  • 2 квіт. 2018 15:00
  • 3674
  •  
    Міському голові, комунальникам, дорожникам та всім причетним до присутніх ям на місцевих дорогах подарують календарі з фотографіями тролінг-перфомансу від кропивницьких активістів. Втомившись від ям на дорогах, вони організовують комічні фотосесії, аби з гумором «тикнути носом» людей, які причетні до ремонтів асфальту. Розпочали фотосесії вчора, символічно до 1 квітня. 
     
     
    «Такі акції ми почали кілька років тому. Перша акція була спонтанною та надихнув на неї камінець, який потрапив у скло машини на трасі Кропивницький-Первомайськ. Тоді започаткували спільноту «Яма SOS». Минулого року вирішили розмальовувати ями, тому що стан доріг був жахливий. Ініціативна група, до складу якої увійшло до 10 осіб, розмалювали вибоїни, щоб водії могли їх краще бачили та об’їхали. Основна мета акції була - присоромити чиновників. Нас в тій акції випередили та розмалювали вулицю Короленка, а ми продовжили далі: Полтавську, Центр та Попова. Як результат, розмальовані ями були залатані», - розповів організатор акції Дмитро Завражний.
     
    Він додав, цьогоріч разом із новими ямами, що утворилися, зі снігом зійшов і асфальт з тих місць, де малювали, тому акцію вирішили повторити в новому диханні. Влаштувати тролінг-перфоманс для людей, відповідальних за дороги. Дівчата фотографуються біля ям, зображаючи риболовлю, відпочинок на пляжі тощо. Коли назбирається достатньо фотографій, то буде створений календар. Його подарують чиновникам та всім відповідальним за ями. Окладинку календаря прикрасять ями-переможці, яких активісти умовно нагородили кубками.
     
    Світлана Барвінок
    Фото - Віталій Карелін, відео - Геннадій Зорін