У Кропивницькому нагородили юних літераторів та художників

  • 2 квіт. 2018 16:33
  • 1223
    • Новина У Кропивницькому нагородили юних літераторів та художників Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому нагородили переможців Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу та виставки дитячих робіт. Про це повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.
     
    30 березня в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Євгена Маланюка пройшло нагородження переможців Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу на тему: «Не жартуй з вогнем». Цей конкурс проводився серед дітей різного віку з метою формування у них громадського світогляду та громадської позиції щодо пожежної та техногенної безпеки, виховання культури безпеки життєдіяльності.
     
    Конкурс відбувався у три етапи: районні, обласні та Всеукраїнський етап. Тематика літературних творів могла бути різноманітною: запобігання пожежам, захист дітей від надзвичайних подій та ситуацій, трудові будні рятувальників, пожежно-прикладний спорт, випадки пожеж, правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів тощо.
     
     
    Учасники від Кіровоградської області гідно представили наш край та здобули визнання літературного таланту, отримавши від Державної служби з надзвичайних ситуацій і Добровільного пожежного товариства України призи та грамоти.
     
    Перше місце серед конкурсантів 11-14 років у номінації «Поетичний твір» виборола Шевченко Вікторія (ЗОШ №1 ДЮЦ «Перлинка» м. Кропивницький) за вірш «Один звичайний день із життя звичайного пожежного».
     
    За творчі здобутки були відзначені також майбутні літератори Тереза Івашура (ЦПВ «Контакт» м. Кропивницький), Андрій Кондратенко (ЗОШ № 30 м. Кропивницький), Анна Варакута (КЗ «Педагогічний ліцей» м. Кропивницький) та Валерія Двояковська (Аграрний ліцей с. Піщаний Брід Добровеличківського району).
     
     
    Крім того фахівці Управління ДСНС у Кіровоградській області провели для дітей, які завітали на церемонію нагородження для підтримки переможців, вікторину на тему «Правила безпеки життєдіяльності».
     
    Також у приміщенні бібліотеки відкрили виставку дитячих робіт з тематики безпеки життєдіяльності, що брали участь у конкурсах минулого року.
     
     
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому  пройде концерт, присвячений Генриху Нейгаузу