З каналу «Кіровоград» звільнили вісімдесят працівників

  • 2 квіт. 2018 10:14
  • 5662
    • Новина З каналу «Кіровоград» звільнили вісімдесят працівників Ранкове місто. Кропивницький
     
    Майже 80 телевізійників стали колишніми співробітниками каналу «Кіровоград». Про це пишуть у ФБ і Маша Ларченко і Валентина Остапчук. 80 безробітних журналістів - це сумно. 
     
    "Про скорочення, звільнення за власним бажанням і європейський урок… багато букв, але вибачте – це десятки років життя і не тільки мого!
    Сьогодні я і майже 80 колег стали колишніми співробітниками каналу «Кіровоград». Сумно? Дуже. Дивилась сьогодні на деяких «колишніх» і від їхнього вигляду та стану навертались сльози. Вони пропрацювали все життя, аби наше телебачення було таким, як його звикли бачити і сприймати глядачі=гості=друзі. Тепер ці люди йдуть у нікуди ( не вірю в ефективність нашої системи працевлаштування, вибачте). Тому швиденько забрала документи і поїхала далі у справах. ГІРШЕ - скорочення відбулось у всіх філіях НСТУ. Скільки саме звільнили, можна уточнити в офіційних джерелах. Був супротив? Був. Тому деякі колеги пішли «на вихід» цілком усвідомлено. Деякі звільнились сьогодні за власним бажанням – це більше, ніж свідомий крок, як ви розумієте. Примітно, що серед колишніх є і ті, хто розвивався, вчився, проходив суворі відбори на тренінги і міжнародні стажування, вигравали Всеукраїнські і Міжнародні конкурси.
     
    Сьогодні я не встигла посумувати, бо всю другу половину дня телефонували колеги з інших областей, не знаю, хто кого більше підтримував. Тільки ввечері відкрила ФБ і почитала місцевих…. Тепер сумно. Що далі? В мене є кілька питань, що досі лишились без відповіді, сподіваюсь, я їх отримаю. Однак я рада, що завершились майже піврічні «гойдалки невизначеності», принаймні, мої. І закиди на кшталт: "що тобі - в тебе ж чооловік". Так є!! І дуже гарний, і діти гарні, і друзі!!! (про чужих чоловіків своїх колег і "не своїх" я коректно промовчу)))) 
     
    Мій напружений цього разу тижневий марафон майже завершено. «Еverything done»!!! Попереду невелика відпустка – кілька приємних вихідних. І робота… тепер не 24/7, як було в останні два роки, але я все встигала, здається.))) Родина і друзі, здається,))) задоволені – вважають буде більше вільного часу. Я поки радості не відчуваю.((( Вже вдячна за пропозиції, що маю. Є кілька власних ідей. Я переконана, що кінець чогось – це початок іншого. Думаю, з’явиться час для нових справ - і напрямок вже визначено, і підґрунтя є, але до кінця для себе я ще не все вирішила. 
     
    Телебачення? Воно було, є і буде. У нас є гарні кадри, не всі, але є. На них все і буде триматись. Можливо, прийдуть нові «зірочки». Наші особисті і професійні шляхи з колегами не розійдуться. Тут я впевнена на 100%.
     
    І, зрештою, про європейський урок! Два роки тому один з польських журналістів сказав, що він не ходить на вибори, бо «є питання до влади і системи». Тепер і я його зрозуміла. Второпала.((( Якось так… багато букв, але вибачте – це десятки років життя і не тільки мого!" - дописує журналістка.
     
    Коментує події журналістка, ведуча програми "Влада таланту" Маша Ларченко 
     
    "Сьогоднi я попрощалась з каналом "Кiровоград". Менi не вiриться! Це - як знову закiнчити школу або випуститись з унiверситету. До речi, на канал я прийшла ще студенткою. Юна, амбiтна, максималiстка, з червоними дипломами фiлфаку, золотою медаллю Короткова i купою крейзi-iдей... А ще - з вiчним шилом у тому мiсцi, про яке Ви всi добре знаэте)) Супер-реформа телебачення i нове столичне супер-керiвництво вважає, що таким як я не мiсце в оновленiй системi. Але я хочу про хороше тут. За плечима понад 5 рокiв роботи: стрьомнi вичитки лiтредактора, авторський англомовний цикл "Iноземна для дiтей", декiлькарiчний цикл "Влада таланту", багаточисельнi ефiри КIТа, прем'єра авторського фiльму у кiнотеатрi, участь та нагороди у загальнодержавних та мiжнародних телеконкурсах, зйомки в богемних закладах та обласних прерiях, купа чудових доленосних знайомств. А найголовнiше, що менi дало телебачення, це люди. Це чудовi люди! Люди, я вас люблю. Я люблю нашi скаженi трудобуднi, нашi творчi чвари, нашi ночi за монтажами, нашу дитячу радiсть вiд прем'єр... Дякую всiм, хто був поряд, хто любив i хто допомагав. Завжди Ваша Марiя Ларченко" - йдеться у повідомленні.