Чи замайорить червоно-чорний прапор над Кропивницьким?

  • 29 бер. 2018 18:00
  • 1706
    • Новина Чи замайорить червоно-чорний прапор над Кропивницьким? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Під час засідання сесії міської ради Кропивницького до депутатів звернувся депутат-націоналіст Геннадій Маламен.
     
    "Шановні депутати, до вашої уваги пропоную проект рішення щодо червоно-чорного прапора та його використання у нашому місті. Усі ми знаємо історію минулого сторіччя і тих лицарів-відчайдухів, які під кольорами червонм і чорним виступили проти двох тоталітарних держав, для того, щоб створити нову сучасну Україну.
     
    На жаль, тоді їхня боротьба не увінчалася успіхом, але її плоди ми пожинаємо сьогодні. Одним з елементів цього прапора є його символізм. Усі пам’ятають той час, коли із так званого Євромайдану виникла Революція Гідності, коли червоно-чорний стяг замінив собою прапор Євросоюзу. Наступним елементом стала війна на сході, коли цей прапор почав прикрашати форму бійців. І в нашому місті бійці-добровольці підняли цей стяг біля міської ради і на площі Героїв Майдану. Ми по суті зобов’язані його берегти і надати йому символічного значення даним проектом рішення, який я пропоную.  Боєць УПА на псевдо Ясен - Семен Климович Сорока - завжди підіймав цей стяг на усіх патріотичних заходах. Тож це рішення є дуже важливим.
     
    Тож щодо самого проекту рішення:
     
    - підіймати червоно-чорний прапор біля будинку міської ради м. Кропивницький та підтримувати його у належному стані;
    - підіймати червоно-чорний прапор біля комунальних підприємств, установ та закладів, що знаходяться на території міста Кропивницький, у певні дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті героїв.
     
     
     
     
    У результаті голосування даний законопроект не був підтриманий більшістю депутатів.
     
     
    Нагадаємо: Кропивницькі депутати не підтримали закон про кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору