Як на Новоукраїнщині злодій викрав авто

  • 29 бер. 2018 15:35
  • 1106
    • Новина Як на Новоукраїнщині злодій викрав авто Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині працівники поліції встановили особу зловмисника, який скоїв угон автомобіля.  Про це повідомляє Новоукраїнський відділ поліції Кіровоградської області.
     
    Ним виявився 28-річний житель Новоукраїнського району. Чоловік уночі викрав авто, що знаходилося біля одного із закладів на території районного центру. За скоєне особі може загрожувати покарання – до 5 років позбавлення волі.
     
    До відділу поліції з повідомленням про угон автомобіля звернувся 59-річний місцевий житель. Громадянин залишив авто поблизу місця роботи, а згодом виявив його відсутність. 
     
    У ході проведення розшукових заходів поліцейські встановили причетність до злочину мешканця одного з населених пунктів. Чоловік, перебуваючи у місті, помітив автомобіль марки ІЖ та вирішив заволодіти ним. З допомогою підручних засобів зловмиснику вдалося запустити двигун. 
     
    На чужому авто чоловік відправився до свого села. Втім по дорозі не впорався з керуванням, з’їхав на узбіччя, де і залишив машину. Наступного ранку громадянин планував позбутися речового доказу, тому повернувся до авто, але йому вдалося лише пошкодити дах легковика.  
     
    У даний час автомобіль поліцейські вилучили. Зловмиснику вже повідомлено підозру у вчиненні злочину. 
     
    За цим фактом триває розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу, обмеження чи позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.
     
    Нагадаємо: На Олександрівщині молодику загрожує п’ять років тюрми за побиття свого приятеля