У медколеджі презентували відеоурок про паліативну допомогу

  • 29 бер. 2018 15:14
  • 2041
    • Новина У медколеджі презентували відеоурок про паліативну допомогу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Перший відеоурок, присвячений темі паліативної допомоги, громадські активісти Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» презентували у Кіровоградському медичному коледжі ім. Мухіна.
     
     
    - Ми вперше презентуємо відеоурок «Профілактика пролежнів у паліативних пацієнтів у домашніх умовах» саме у медколеджі, адже створювали його у співпраці. Ми вперше в регіоні започаткували запис відеоуроків з даної теми, розуміючи їх важливість та актуальність. Потрібно діяти вже зараз, адже у паліативних пацієнтів немає часу чекати, їм болить саме зараз і в цей момент…  Наш відеоролик стане в нагоді родичам паліативних пацієнтів, допоможе їм доглядати за ними, щоб уникнути пролежнів. Ми дякуємо адміністрації закладу за розуміння і сприяння у запису цієї складної, але важливої теми, - відзначила PR-менеджер КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Вікторія Семененко.
     
    - Це унікальний досвід співпраці: громадськість, що виступає рупором для широкого кола осіб, транслює фахові знання спеціалістів медичного коледжу зі спільною метою - допомогти, пояснити, достукатись. Ми не вперше говоримо про те, як важливо, коли ти йдеш шляхом адвокатування змін в системі надання комплексної паліативної допомоги і хтось поруч приєднується і допомагає.
     
    Ми закликаємо всіх, хто може допомогти, долучайтеся до наші команди. Ми знайшли партнерів, що знаються на аспектах догляду за хворими, наразі шукаємо спеціалістів в сфері надання психологічної допомоги паліативним хворим та їхнім родичам, - зауважила керівник відділу аналітики та адвокації КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Аліна Логінова. 
     
    - Процес зйомки був складним, але цікавим. Ми вперше зробити відеоурок спільно з пацієнтською організацією. Студентам дуже цікаво слухати і дивитись на те, до чого вони доклали своїх зусиль. А наші студенти - майбутній лікарі, медсестри. Ми завжди відкриті для будь-яких форм співпраці і готові передавати свої знання, адже розуміємо, як важливо долучатись до суспільно-корисних ініціатив. Хтось, подивившись відеоролик, дізнається щось нове, а комусь це допоможе змінити своє ставлення, коли опускаються руки, і врятує його, - підсумувала керівник медколеджу Світлана Бондарь.
     
     
     
    поширено у соціальній мережі «Фейсбук» на офіційній сторінці організації за посиланням: 
     
    Довідково: Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» реалізує адвокаційну кампанію щодо актуалізації вирішення проблем в сфері паліативної допомоги, зокрема, прийняття та фінансування обласної програми з розвитку паліативної допомоги в рамках проекту «Розвиток паліативної допомоги - шлях до гідного життя» за підтримки МФ «Відродження».
     
    Матеріал підготувала:
    Семененко Вікторія, 
    PR-менеджер КОВ ВБО 
    «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»
    099 65 73 923
    Semenenko_vik@ukr.net
     
     
    Нагадаємо: Чи й справді пологи будуть безкоштовними?