У кропивницькому аеропорту пройшла виставка-конкурс «ФОРТЕЦЯ хобі майстер» (ФОТО)

  • 29 бер. 2018 11:32
  • 2069
    • Новина У кропивницькому аеропорту пройшла виставка-конкурс «ФОРТЕЦЯ хобі майстер» (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У виставковому залі аеропорту міста Кропивницького відбулася дводенна Всеукраїнська виставка-конкурс «ФОРТЕЦЯ ХОБІ МАЙСТЕР» з нагоди відзначення 30-річниці від створення громадської організації «Клуб історико-технічного стендового моделювання в Кіровоградській області». про це на ФБ пише журналіст Анатолій Саржевський.
     
    Окрім дев’яти вихованців гуртка «Стендові моделі – копії суден з двигуном» комунального закладу «Кіровоградський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді»» (керівник Едуард Наливайський), в заході брали участь юніори та дорослі любителі техніки з Києва, Полтави, Одеси, міста Первомайська Миколаївської області, Станції юних техніків Кіровоградської міської ради, Республіки Молдова, які привезли на виставку понад півтисячі оригінальних експонатів, виготовлених власними руками протягом тривалого часу. 
     
     
    Особливо цікавими, на думку відвідувачів та учасників заходу, були масштабні копії різних зразків військової і цивільної техніки, моделі старовинних вітрильних суден і сучасних яхт. Серед них виділялися, зокрема, досконалим та естетичним виглядом всі десять моделей міні-літаків, представлених на виставку вихованцями гуртка. Тому цілком заслужено їх авторів було відзначено при підбитті підсумків роботи Всеукраїнської виставки-конкурсу «ФОРТЕЦЯ ХОБІ МАЙСТЕР», яка вже п’ятий рік проводиться в Кропивницькому.
     
     
    - Я по-справжньому радію заслуженому успіху своїх вихованців, які здобули в двох категоріях перемогу за результатами участі в престижній виставці мініатюрних стендових моделей, - каже керівник гуртка «Стендові моделі – копії суден з двигуном» Едуард Наливайський. - Без перебільшення, вони займаються на заняттях цією майже ювелірною роботою, яка вимагає неабиякого терпіння, фантазії та терплячості, уміння бути наполегливим в досягненні кінцевого результату.
     
    - По роботі – й шана. Дипломом переможця в категорії: Юніори у класі: авіація А-2 назва моделі: літак Zero М6 А2 нагороджено оргкомітетом виставки мого вихованця Юрія Вихріста, а Дипломом ІІІ ступеня у класі: авіація А2 назва моделі: літак Coksaik F4 - U7/ - Станіслава Жука - його товариша по команді.
     
     
    Про свого керівника вихованці відгукуються як про справжнього професіонала, до якого завжди можна звернутися за порадою і дружньою підтримкою.