Найважливіші події, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні

  • 25 бер. 2018 15:06
  • 1021
    • Новина Найважливіші події, що сталися на Кіровоградщині на минулому тижні Ранкове місто. Кропивницький
    Коли кропивничанам потрібно переводити стрілки годинника?
    Перехід на літній час у 2018 році в Україні відбудеться в неділю, 25 березня. Українці переводять стрілки годинника на одну годину вперед. А це означає, що вставати доведеться раніше. Тобто перехід на літній час відбудеться з суботи на неділю, з 24 на 25 березня. Дату, коли переводять годинники в Україні, дуже просто визначити — щорічно це остання неділя березня і остання неділя жовтня. Тому в цьому році потрібно перевести годинник у ніч з 24 на 25 березня о 3–й ранку на одну годину вперед.
     
     
    Наркопритон на вулиці Чміленка  
    16 березня патрульні відпрацьовували виклик про крадіжку мобільного телефону.  Під час відпрацювання прилеглих вулиць обласного центру у пошуках зловмисника вони відчули різкий запах ацетону з подвір'я на вулиці Віктора Чміленка. Охоронці порядку постукали у вікно будинку. Невдовзі з нього вийшла 53–річна жінка, яка дозволила оглянути її домоволодіння. 
     
     
    Восьмеро малюків отруїлися в дитсадку
    Вісім виховaнців дитсaдкa "Сонечко" в Бобринці iз симптомaми гострої кишкової інфекції госпітaлізувaли до центрaльної рaйонної лікaрні. Прo це пoвідoмляє головне управління Держспоживслужби в облaсті.
     
    Дітям постaвили попередній діaгноз — гострий гaстроентерит. Клінічні прояви зaхворювaння в деяких із них схожі нa ознaки ротaвірусної інфекції. Стaн дітей лікaрі оцінюють як середнього ступеня тяжкості. У дитсaдку призупинено нaвчaльно–виховний процес до зaвершення проведення необхідних протиепідемічних, профілaктичних зaходів.
     
     
    У музеї Осмьоркіна відкрилася «народна» виставка 
    «Традиції та новаторство в декоративно–прикладному мистецтві Кіровоградщини» — таку назву має виставка в художньо–меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна в Кропивницькому. Її експозицію складають доробки відомих художників, які є лауреатами обласної премії в галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно–прикладного мистецтва імені Якова Паученка в номінації «Декоративно–прикладне мистецтво». 
     
     
    До Дня Національної гвардії України нацгвардійці отримали нагороди від своїх командирів
     
    У Кропивницькому привітали бійців стрілецького батальйону з Днем Національної гвардії України. Про це у ФБ пише Сергій Кондрашенко.
    Наші колеги і побратими – бійці стрілецького батальйону військової частини 3011 – сьогодні приймали вітання з професійним святом – Днем Національної гвардії України! 
     
     
    Кропивницький: Газовий терор
     
    14 березня, перекривши постачання блакитного палива до котелень, газівники унеможливили роботу котелень ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА». Це призвело до припинення теплопостачання у 137 житлових будинків, шість дитячих садочків, три школи та лікарняний заклад «Центр здоров’я жінки». Зробили це не на території підприємств, а на лінії газопостачання.