НАЗК порушень не знайшла

  • 24 бер. 2018 09:10
  • 956
    • Новина НАЗК порушень не знайшла Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кримінальну справу проти заступника Головного військового прокурора ГПУ Дмитра Борзих відкрила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, повідомляє bihus.info. Кримінальну справу відкрито за заявою юристів проекту “Тисни”. Прокурора підозрюють у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації. 
     
    Раніше журналісти програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” з’ясували, що в офіційно засекреченій декларації заступника Головного військового прокурора Дмитра Борзих не вказані витрати на оренду будинку, в якому він проживає.
     
    Офіційно декларація прокурора є засекреченою. Але у копії документу, що зберігся на сайті проекту “Декларації”, вказано, що Дмитро Борзих орендує будинок у с. Лісники під Києвом площею 390 квадратних метрів і має автомобіль Toyota Camry вартістю 300 тис. грн. Зарплата ж прокурора  - 31 тис. грн на місяць. 
     
    При цьому прокурору вдається орендувати будинок за щонайменше 90 тисяч на місяць (саме таку вартість озвучив ріелтор, який показував цей будинок). Витрати ж на оренду у декларації Дмитро Борзих, пише видання, не вказав. 
     
    Більше того, в декларації не вказані члени сім’ї і їхнє майно. Однак, знімальна група програми “Наші Гроші з Денисом Бігусом” декілька разів зафіксувала, як з будинку в Лісниках слідом за Дмитром Борзих виїжджала жінка на автомобілі Range Rover Evoque, вартість якого навіть на вторинному ринку в середньому становить близько 1,5 млн гривень.
     
    Власницею авто є Дар’я Олегівна Полякова. Свого часу вона була помічницею нардепів-регіоналів Миколи Злочевського та Ігоря Лисова.
     
    В червні 2017 року Дмитро Борзих подав до НАЗК заяву про перевірку власної декларації, повідомляють «Наші гроші». У відповіді Нацагентства зазначено, що підстав для перевірки немає.  
     
    Розслідування щодо заступника Головного військового прокурора Дмитра Борзих проводитимуть детективи Національного антикорупційного бюро України.
     
    Підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації». 
     
    Нагадаємо: Арсен Аваков задекларував дивіденди від італійської компанії