Безсмертний дотик до душі… Зустріч з кіровоградською поетесою Оленою Надутенко

  • 23 бер. 2018 13:11
  • 2392
    • Новина Безсмертний дотик до душі… Зустріч з кіровоградською поетесою Оленою Надутенко Ранкове місто. Кропивницький
     
    Безсмертний дотик до душі…
    Зустріч  з кіровоградською поетесою Оленою Надутенко (до Всесвітнього дня поезії)
        
     В НВО №32 стали традиційними зустрічі учнів з поетами, письменниками нашого краю. Тож 21 березня 2018 року вчитель Хомко О.П. та бібліотекар школи Бабенко А.Л. організували для старшокласників зустріч з поетесою, громадською діячкою О.В.Надутенко. Олена Валентинівна – неординарна позитивна людина, дуже оптимістична, професіонал своєї справи. А ще чарівна жінка, чудова мати, найкраща бабуся. Олена рано почала писати вірші. Вона – авторка поетичних збірок: «Я начинаю жить сначала», «Святой и грешный этот мир», Три троянди», «Зона аномалии», «На теренах долі»; методичних посібників для підприємців. Іі вірші опубліковано в різних альманахах, збірниках: «Зоря материнства», «Літературна Кіровоградщина», «Десять лет по парусом», «Осень», «Война 1812», «Рятівники, вперед!» та інших. А ще вона пише цікаві книжечки для малечі: «Веселі акварелі», «Про що співає єнотик», «Хочу знати все про НАТО», «Барвиста вишиваночка», «От А до Я», «Солнца лучик золотой». На вірші поетеси написано пісні та романси. А тематика творів різноманітна: кохання, любов до природи, до рідного краю, своєї Батьківщини, патріотична тематика, вірші про школу, дитинство, батьків, про великих людей та цікаві подорожі. 
     
     
         До речі, поетеса полюбляє подорожувати. Вона побувала в 40 країнах світу, знає сім іноземних мов. Часто подорожувала Болгарією, Індією. Їй довелося побувати навіть в Афганістані (цей період життя відображено у віршах «Афганская тетрадь»). За сприяння у подоланні локальних конфліктів нагороджена медаллю ООН. Кавалер почесної Срібної зірки виконавчого комітету Кіровоградської міської ради «За заслуги ІІ ступеню». Має багато різних нагород. З 2000 року  - президент Асоціації «Бізнес-леді», виконавчий директор Кіровоградського регіонального обласного відділення Спілки підприємств України;  з 2010 – голова Спілки підприємців малого і середнього підприємництва Кіровоградської області. З 2009 по 2012 рік працювала старшим викладачем, доцентом Кіровоградського інституту розвитку людини «Україна». Викладачка Інституту підвищення кваліфікації держустанов. 
     
     
          Олена Валентинівна має активну життєву позицію, цілеспрямована, принципова. Вона уміє спілкуватися з людьми, дає їм корисні поради. І учні старших класів з великим задоволенням слухали Олену Валентинівну і задавали їй цікаві питання. Самі читали свої вірші і слухали вірші у виконанні поетеси. А Олена Валентинівна уміло володіє словом. Вона є членом Кіровоградського відділення Конгресу літераторів України, творчого об`єднання «Парус», «Євшан», літоб`єднання «Степ». В її віршах – мудрість життя, великий досвід спілкування з представниками різних народів, вміння об`єднувати людей для вирішення конфліктів, проблем. Тому зустріч з такою цікавою людиною виявилася дуже корисною для всіх присутніх. Своєю поезією поетеса наче доторкнулася до душі кожного з нас. Сила слова, краса поезії незвичайна! І за її допомогою ми подолаємо всі негаразди і будемо рухатися по життю тільки вперед!                            
                                                 
     Алла Бабенко, бібліотекар НВО №32
     
     
     
    Нагадаємло: У Кропивницькому юні музиканти повернули історію на чотири сторіччя назад