На Кіровоградщині чоловік зберігав удома гранату

  • 22 бер. 2018 15:41
  • 795
    • Новина На Кіровоградщині чоловік зберігав удома гранату Ранкове місто. Кропивницький
    На Кіровоградщині поліцейські викрили громадянина, який зберігав ручну гранату та запал до неї. Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Кіровоградської області
     
    Інформацію про те, що 29-річний безробітній чоловік зберігає вдома заборонені предмети, поліцейські отримали наприкінці тижня. Аби не наражати на небезпеку життя людей, правоохоронці вирішили негайно перевірити інформацію. Як з’ясувалося, поспішали недаремно.
        
    «Під час санкціонованого обшуку в житловому будинку, на кухні поліцейські помітили шафу для посуду. Там серед тарілок і знайшли металевий предмет, зовні схожий на корпус від ручної гранати марки РГД-5, та окремо запал до неї.
     
    Нині вилучене направлено для проведення експертиз. Походження заборонених предметів з’ясовують слідчі», - розповів начальник Кіровоградського районного відділення поліції Віталій Ноженко. 
     
    За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». 
    Якщо, за висновками експертів виявиться, що боєприпаси справжній, за ці дії особі може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7