Кропивницький підтримав сонячних людей

  • 21 бер. 2018 19:01
  • 1193
    • Новина Кропивницький підтримав сонячних людей Ранкове місто. Кропивницький
    21 березня - Міжнародний день людини з синдромом Дауна. Містяни, різні спільноти та організації взяли участь у акції на підтримку людини з синдромом Дауна.
     
     
     
    "Велика родина "Серце матері" щиро дякує патрульній поліції міста за те, що ви завжди долучаєтесь до наших заходів та акцій. Ми щасливі мати такий друзів!!!"
     
     
    Служба таксі Кропивницького теж підтримала сонячних людей.
     
     
    Довідка
    День проведення Міжнародного дня людини із синдромом Дауна вибраний не випадково, це двадцять перший день третього місяця пов’язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми. Вперше цей День став щорічно відзначатися з 2006 року і був заснований на VI міжнародному симпозіумі по синдрому Дауна, проведеному в Пальма де Майорка, за ініціативою правлінь Європейської та Всесвітньої асоціацій Даун-синдром.
     
     
    Як свідчать статистичні дані, ймовірність народження дитини з синдромом Дауна становить 1:600-800 всіх новонароджених і не залежить від раси, місця проживання, способу життя або соціального становища батьків.
     
    Батьки дітей з синдромом Дауна змушені щодня боротися за гідне існування і майбутнє своїх дітей, долаючи величезний опір і нерозуміння з боку суспільства.
     
     
    Міжнародний день людини з синдромом Дауна ставить перед собою мету привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими здібностями, адже вони трохи відрізняються від звичайних людей в плані інтелекту і багато хто з них страждають від вроджених вад серця, але своєю добротою, щирістю і безпосередністю компенсують все те, в чому вони відрізняються від звичайних людей, а часто і перевершують їх.
     
    Свою інтелектуальну відсталість люди з синдромом Дауна компенсують своєю приголомшливою душевністю, відкритістю і наївністю. Вони дуже добродушні, життєрадісні і позитивні люди, самі охоче прагнуть до спілкування. Чим більше вони спілкуються зі звичайними однолітками в дитячих садах або школах, на майданчиках і в спортивних секціях, тим менш помітно відставання в розвитку, краще психічний і фізичний розвиток таких дітей.
     
     
    Діти з синдромом Дауна обдаровані не менш, ніж звичайні діти. Багато хто має художній талант, музичні (в тому числі танцювальні та співочі) і артистичні здібності, схильні до поезії, успішні в спорті.
     
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому розпочалася Естафета добра і милосердя