Як на Кіровоградщині люди допомагають лелекам (ФОТО)

  • 20 бер. 2018 16:00
  • 1824
    • Новина Як на Кіровоградщині люди допомагають лелекам (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Нову Прагу злетілися лелеки. 
    У селищі Новій Празі Олександрійського району розташувалася велика зграя граціозних лелек, передає Моя Олександрія.
     
     
    Про це в групі "Нова Прага - Online" в Facebook повідомив заступник селищного голови Микола Бугаєв сьогодні, 20 березня: 
     
    "Дякуючи людям, які відгукнулися на пропозицію Сергія Сергієнка, вдалося надати потрібну допомогу чорногузам. Зокрема посильну допомогу надали колективи Новопразької селищної ради, Новопразького НВО та Новопразької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат; приватні підприємці Сергій Ткач, Сергій Крячко та Олександр Васільєв; активні громадяни нашого селища Світлана Тарабара, Людмила Піра, Людмила Бугайова, Любов Тесленко, Віра Смірнова, Віталій Крившенко та інші.
     
    Лелеки знайшли затишну місцину на леваді біля будинку Півняка В.Г. Окремі слова вдячності на адресу Надії Півняк, яка незважаючи на поважний вік долучилась до благородної акції.
    Безпосередньо роботи по розміщенні місць для годування та зимівлі птахів виконали Сергій Сергієнко, Козубенко Ярослав, Васільєв Євген.
     
    Маємо сподівання, що зусиллями небайдужих людей, лелеки будуть врятовані від негоди" - йдеться у повідомленні.
     
     
     
    Порада професіоналів
     
     Кому не байдужа доля цих птахів, прохання допомоги. Особливо ті, які проживають в селах та ближче до поля. Щоб допомогти їм, потрібно розчистити невелику ділянку від снігу, насипати соломи, сіна. На м'ясокомбінатах (бойнях) можна роздобути субпродукти (легені, фальцильозну печінку, обрізки, рубець) порізати їх дрібно і розкидати у місцях концентрації лелек. Окрім того, лелеки можуть їсти усе, що їдять домашні свійські птахи: зерно, хліб, варену картоплю та ін. Потрібно все це робити так, щоб їх не злякати, бо перелетять в інше місце.