На Кіровоградщині суд скасував рішення сільської ради про примусове об’єднання

  • 20 бер. 2018 16:42
  • 1305
    • Новина На Кіровоградщині суд скасував рішення сільської ради про примусове об’єднання Ранкове місто. Кропивницький
    Суд визнав протиправним рішення Петрокорбівської сільради щодо ОТГ
     
    19 березня 2018 року Кіровоградський окружний адміністративний суд визнав протиправним та скасував рішення Петрокорбівської сільської ради щодо надання згоди на створення ОТГ з центром у Новій Празі.  Про це повідомляє на ФБ ВО Свобода Новгородка
     
    Таким чином, суд повністю став на бік громади, і вкотре вказав на порушення процедури створення ОТГ, про які з самого початку означеного процесу громада заявляла на численних мітингах і зібраннях, і які принципово не хотіли помічати у владних кабінетах.
     
     
    В ході судового засідання сільська голова Петрокорбівки Зоя Шепеленко виявила абсолютну некомпетентність у багатьох питаннях, які мали відношення до відповідного рішення. Зокрема, вона пропонувала суду «на словах» підтвердити окремі факти, які мала подати задовго до цього у вигляді завірених належним чином документів.
    Новгородківські свободівці переконані, що Зоя Шепеленко не може надалі обіймати владну посаду, оскільки в суді не змогла надати переконливих аргументів на користь своєї правоти в конфлікті з громадою. Націоналісти вважають, що Зоя Шепеленко своїм керівництвом спрямовує роботу сільської влади на задоволення інтересів не селян, а  окремих підприємців, та, власне, інтересів самої сільської голови. В Новгородківській районній організації ВО «Свобода» вважають, що вказане рішення суду тільки підтверджує, правильність позиції громади, яка з самого початку стала на вірний шлях боротьби за справедливість.
     
    Зокрема, на думку представника позивача в суді, керівника Новгородківської районної організації ВО «Свобода» Павла Дейнека, вказаним рішенням суд фактично підтвердив протиправність процедури прийняття рішення сільради, а відтак і зловживання Зої Шепеленко на посаді сільського голови. Тому націоналісти націлені допомогти громаді у боротьбі проти владного свавілля.
     
    «Я вважаю, що ця перемога дуже знакова у боротьбі громади за справедливість, оскільки вона продемонструвала селянам, що закон з самого початку був на їхньому боці. Безумовно, ми націлені допомагати селянам у їх прагненні встановити справедливість у селі. Відтак, про частину фактів зловживань з боку сільської голови вже повідомлено правоохоронні органи, частина фактів ще опрацьовується. Новгородківські свободівці зі свого боку зроблять все можливе, щоб вказані епізоди отримали належну оцінку від органів правосуддя. Запевняю, що це лише початок», - наголосив правозахисник Дейнеко Павло.
     
     
     
    Нагадаємо: Петрокорбівка відмовилася від об’єднання з Новою Прагою
                          Люди стають заручниками фінансового шантажу, коли стратегічні підприємства належать приватним структурам, - Капітонов