Як кропивницькі свободівці пропонують вирішити "газове" питання

  • 19 бер. 2018 18:06
  • 1355
    • Новина Як кропивницькі свободівці пропонують вирішити «газове» питання Ранкове місто. Кропивницький
     
    Фракція "Свободи" у міськраді Кропивницького ініціює повернення теплогенеруючого підприємства до комунальної власності.
    Про це пише сайт Свобода Кропивницький
     
     
     16 березня голова фракції ВО «Свобода» в міськраді Кропивницького Сергій Капітонов подав до органу самоврядування депутатське звернення з вимогою надання інформації щодо підстав, на яких міськрадою було надано в оренду майновий комплекс теплогенеруючого підприємства приватному підприємству ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» та умови договору оренди.
     
    Нагадаємо, що 14 березня у Кропивницькому трапилася надзвичайна подія: підприємство ВАТ «Кіровоградгаз» від’єднало від газопостачання котельні, що належать підприємству ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» за наявні борги. З цієї причини половина міста, зокрема - дитячі садочки та школи, залишилися без тепла.
     
    Як зазначає голова фракції ВО «Свобода» в міськраді Кропивницького Сергій Капітонов, ця ситуація є наглядним прикладом того, як люди стають заручниками фінансового шантажу за тих умов, коли стратегічні підприємства належать приватним структурам. На думку націоналістів, саме внаслідок непрофесійного менеджменту приватного теплогенеруючого підприємства та неспроможністю (або небажанням) міської влади вирішити фінансовий конфлікт, люди сидять в холодних оселях, а діти навчаються «у кожухах».
     
    Фракція ВО «Свобода» в міськраді м. Кропивницького ще раніше попереджала, що у разі виникнення такої ситуації буде ініціювати повернення до комунальної власності цілісного майнового комплексу, який був переданий в оренду ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА». Тож, як зазначає Сергій Капітонов, прийшов час переходити від попереджень до дії.
     
    «Свободівці завжди послідовно виконують свої обіцянки і тому я ще вчора у міськраді намагався отримати інформацію щодо того, на якій підставі надано майновий комплекс в оренду приватному підприємству та умови договору оренди. Проте мені відмовили в наданні такої інформації, посилаючись на те що, треба зробити офіційне депутатське звернення. Хоча подібні документи мають бути у вільному доступі. Сьогодні я це звернення зробив. Є у московитів таке прислів'я: поки грім не гряне, мужик не перехреститься.
     
    Так от, складається таке враження, що в міській раді на керівних посадах уже багато років працюють саме московити. Проблема з теплом виникла не сьогодні, вона існує вже давно, але досі жоден з керівників міста не переймався розв’язанням цієї проблеми. Борги накопичувалися, і зараз ми маємо те, що маємо. Стратегічні підприємства мають бути у комунальній власності! 
     
    Але це тільки перший крок, який потрібно зробити. Наступний крок – це розробка стратегічного плану розвитку теплогенеруючої галузі міста. Так, це дуже дороговартісний проект, він не на один рік, але його терміново потрібно розробити і уже втілювати в життя. Не можна відкладати цю проблему на завтрашній день. Ми бачимо, що проблема виникає щороку і це може призвести до незворотних трагічних наслідків», - коментує позицію фракції ВО «Свобода» Сергій Капітонов.
     
    Нагадаємо: Щоб вирішити газове питання, депутати зберуться на позачергову сесію
                        Депутати Кіровоградської обласноїради вимагають кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору