Куди кропивничанам піти на вихідних?

  • 15 бер. 2018 13:06
  • 772
    • Новина Куди кропивничанам піти на вихідних? Ранкове місто. Кропивницький

    19 березня о 14.00 у відділі обслуговування користувачів відбудеться зустріч із фахівцем «Шлях до здоров’я: туберкульоз в Україні — проблеми лікування». Щороку 24 березня відзначається Всесвітній день боротьби з туберкульозом. У цей день світова спільнота звертає увагу населення планети на серйозну проблему сучасності, що становить загрозу здоров’ю людей в усьому світі.Як убезпечити себе від смертельної недуги та знайти шляхи подолання, якщо ви стикнулися з проблемою  - допоможуть інформаційні матеріали з виставки “Формула здорового способу життя”  (відділ обслуговування користувачів).

    20 березня відділ краєзнавства спільно з КОІППО імені Василя Сухомлинського  запрошують відвідати літературно-музичний захід «Віршованих згинів рядки». Поетична лірика Сергія Висєканцева - Літературні сторінки “Мова. Поезія. Життя”Ірини Небеленчук.Початок заходу о 15 00.  21 березня по всьому світу поети та їхні шанувальники, натхненники та музи відзначаютьДень поезії. День поезії покликаний об'єднати всіх людей, відданих віршам. Запрошуємо зануритися в царину поетичного слова, переглянувши книжкові виставки «Відлуння поетичного слова»(відділ обслуговування користувачів), «Мелодії віршів чудових»(відділ абонемента).

    21 березня об 11.00 у відділі краєзнавства відбудеться презентація поетичного альманаху«Добровеличківщина. Антологія поезії».

     

    21 березня о 13.30 у відділі документів із економічних, технічних та природних наук відбудеться день інформації «Якість та безпека продовольчих товарів».У програмі: огляд літератури з безпеки споживчих товарів та практичні поради фахівця Головного управління держпродспоживслужби.

     

    21 березня о 15. 00 у відділі краєзнавства Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді презентує серію словників-довідників зі спортивного туризму та активної рекреації, автор Колотуха О. В. — доктор географічних наук, доцент, завідувач кафедри менеджменту, економіки, права та туризму Льотної академії Національного авіаційного університету.

    22 березня о 14:00 у відділі обслуговування користувачів відбудеться захід зі вшанування пам’яті видатного українського публіциста, політика та громадського діяча, Героя України В’ячеслава Чорновола «Людина, яка пробудила Україну». Також відвідувачі зможуть ознайомитися із книжковою виставкою про життєвий і творчий шлях В’ячеслава Максимовича, підготованою бібліотекарями цього відділу.

    22 березня о 16.00 у відділі мистецтв до Міжнародного дня театру відбудеться презентація книги Наталії Данилевич «Спогади про батька» та виставка робіт художників-сценографів.

    У відділі обслуговування користувачів працює книжкова викладка «Останній гетьман України», присвячена 290-ій річниці з дня народження Кирила Розумовського, де представлені цікаві книги, що розповідають про далеке минуле нашої країни – сутінки Гетьманщини, а також методичні матеріали та періодичні видання, які допоможуть вчителям історії підготувати виховні заходи, присвячені життю та діяльності останнього гетьмана України – Кирила Розумовського.

    Відділ краєзнавства пропонує з 22 березня переглянути книжкову виставку «Світло отчого дому”  до 105 річчявід дня народження письменника-землякаВасиля Козаченка Василя.

    Складовою частиною фонду відділу рідкісних та цінних видань є колекція періодичних видань ХІХ - першої чверті ХХ ст. Запрошуємо переглянути виставку «На шпальтах періодичних видань», депредставлені українські часописи, які зробили вагомий внесок у розширення історико-краєзнавчих, топографічних, демографічних досліджень в Україні.

    Врамках проекту «Артхаус Клуб» у відділі мистецтв обласної бібліотеки ім.Д.І.Чижевського відбуваються покази фільмів з циклу «Кіно і час. Час у кіно».  25 березня о 14.30  запрошуємо на показ фільму «Мандрівка часу» (Франція, Німеччина, США, 2016). Фільм покаже час від народження всесвіту до його руйнування. В українській версії закадровий текст читає лiдер групи «Крихiтка» Саша Кольцова. Стрiчка знята у форматі 4K та IMAX.

     

    З8 березня триває акція:  запишіться до бібліотеки або перереєструйтеся, завітайте з отриманим читацьким квитком до Інтернет-центру та отримайте подарунковий сертифікат «8 березня = 8 годин безкоштовного Інтернету!»Власники сертифікатів зможуть використати їх в будь-який час протягом 2018 року.

     

    Запрошуємо на екскурсії творчих виставок, які проводять фахівці відділу мистецтв. Вам презентують виставку живопису молодої харківської  художниці Марії Некрасової(І поверх). В холі ІІ поверху працює виставкапейзажних фотографій «Соняшник-Троянда-Хризантема».У відділі користувачів працює виставка майстринь Клубу народних ремесел «Ниточка» - «Весна іде!». У відділі документів з економічних, технічних та природничих наук експонуєтьсявиставка  виробівручної робот “Такі різні коти”майстринь  обласної громадської організації ”Єлисаветградський узвіз”.Також ви можете переглянути виставку фото-світлин “Мій пухнастий друг” та книжкову виставку “Киці з книжкової полиці”.А ще запрошуємо до перегляду фотовиставки “Невідомий Інгул”.

    ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

    Деталі в розділі “Що нового” http://library.kr.ua

     

    Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.