Борця за свої права Миколу Завітренка відзначили подякою

  • 13 бер. 2018 13:45
  • 1503
    • Новина Борця за свої права Миколу Завітренка відзначили подякою Ранкове місто. Кропивницький
    У Кропивницькому Миколу Завітренка відзначили подякою «Я МАЮ ПРАВО!» за захист своїх конституційних прав
     
    Учора, 12 березня, пройшла зустріч керівництва обласного управління юстиції з Миколою Завітренком – старшокласником із Малої Виски, який принципово відстоював свої права у конфлікті з містянами, які вживали в громадському місці алкогольні напої.
     
    Історія хлопця набула широкого резонансу. Йому на допомогу прийшли журналісти та громадській активісти.
     
    «Спочатку я думав, що у вирішенні цієї ситуації мені ніхто не допомагатиме. Однак незабаром зрозумів, що помилявся. Значна кількість людей продемонструвала, що готова надати всю можливу підтримку», – поділився своїми враженнями Микола Завітренко.
     
     
    За знання прав людини, закріплених Конституцією України, і надання позитивного прикладу у напрямі підвищення рівня правової свідомості та освіченості українського суспільства керівник обласного управління юстиції нагородив хлопця подякою «Я МАЮ ПРАВО!» і подарував літературу, яка допоможе не лише вдосконалити набуті знання з правознавства, а й розвинути особистісні якості.
     
    «Під час конфлікту опоненти Миколи Завітренка не тільки нанесли йому тілесні ушкодження, а ще й використовували психологічний тиск. Наразі справа розглядається місцевою прокуратурою. Будемо сприяти тому, щоб у цій ситуації інтереси хлопця захищав адвокат із системи безоплатної правової допомоги, адже він на це має повне право, згідно чинного законодавства», – відзначив Вадим Гуцул.
     
     
    Наприкінці зустрічі Микола Завітренко отримав змогу ознайомитися з роботою структурних підрозділів обласного управління юстиції і вдосконалити знання з правознавства, оскільки в майбутньому хлопець мріє стати юристом. 
     
    Нагадаємо: За що побили маловисківського школяра