Виграш у лотерею, який задекларував Ляшко, сам оператор лотереї не реєстрував

  • 11 бер. 2018 16:58
  • 1148
    • Новина Виграш у лотерею, який задекларував Ляшко, сам оператор лотереї не реєстрував Ранкове місто. Кропивницький
     
    Йдеться 570 тисяч гривень, які голова Радикальної партії зазначив як виграш у лотерею. У свою чергу Українська Національна лотерея таких сум виграшу у цей період не зафіксувала. 
     
    НАБУ отримало тимчасовий доступ до документів про лотерейні виграші лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка. Це стало можливим завдяки відповідному рішенню Солом’янського райсуду Києва, повідомляє ZN.UA, посилаючись на "Судовий репортер". Національне Антикорупційне бюро зможе вивчити документи "Української національної лотереї", що стосуються виграшів Ляшка, за період з 1 січня по 24 жовтня 2017 року. Доступ до паперів детективи отримали на місяць, починаючи з 26 лютого. 
     
    Про те, що у жовтні суми виграшів, задекларовані Олегом Ляшком, зареєстровані не були, йдеться у листі від Української національної лотереї. Там також зауважили, що інформація про виграші та персональні дані гравців є конфіденційною.
     
    Олег Ляшко задекларував виграш у лотерею на суму 571 тисяча гривень у жовтні минулого року. Політик вніс у декларацію три виграші у невизначеній лотереї компанії "Українська національна лотерея" (УНЛ): 283 560, 153 485 і 134 000 гривень.
     
    У НАЗК пообіцяли перевірити виграш Ляшка в рамках перевірки його декларації за 2017 рік у 2018 році, а НАБУ зареєструвало кримінальне провадження за  статтею кримінального кодексу, що стосується одержання неправомірної вигоди посадовою особою.
     
    Підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації».