Кіровоградщина: Як залучити інвесторів?

  • 7 бер. 2018 19:02
  • 1504
    • Новина Кіровоградщина: Як залучити інвесторів? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Чимало українських підприємців не знають, з чого почати, аби знайти іноземних інвесторів для підтримки свого бізнесу. Вони навіть не здогадуються, що майже 1 трлн доларів у світі лежить на банківських рахунках і чекає інвестиційного проекту, який заслуговує на довіру. Як їх знайти?
     
     
    У жовтні 2016 року постановою уряду був створений офіс із залучення іноземних інвестицій UkraineInvest. Це дорадчий орган при Кабінеті Міністрів, покликаний надавати інформацію про сучасні можливості України, а також шукати інвесторів. Для цього Офіс представляє виробничі можливості України у сфері енергоефективності та енергетики, сільського господарства та промисловості. Його фахівці допомагають у створенні нормативної бази ведення бізнесу, беруть участь у формуванні середовища експертів та сприятливого ділового клімату у країні. За рік з невеликим діяльності цієї інституції вдалося залучити в Україну близько 1 млрд доларів.
     
     
    Експертка Катерина Шаповаленко ділиться секретами, як зацікавим європейських інвесторів.  
     
    — Насамперед, треба, щоб діяльність компанії відповідала вимогам ЄС, — каже вона. — Це стосується не лише продукції, а й документації, в тому числі звітності. Часто інвесторів цікавить, наскільки енергоефективне виробництво. У нас на більшості підприємств воно не змінювалося з часів Радянського Союзу. Полегшити пошук потенціальних інвесторів може створення партнерських асоціацій. Адже разом думати над вирішенням проблемних питань набагато краще, ніж поодинці.
     
     
    Окремо хочу підкреслити роль місцевої влади, яка повинна сприяти громадам для залучення інвестицій. Йдеться про доступ до інформації про можливості в міських та районних державних адміністраціях, консультації, як краще просувати свій товар на європейський ринок. 
     
    Сьогодні більше 100 європейських фондів, котрі працюють в Україні, мають можливість надати безповоротну грошову допомогу українським громадам та підприємцям. Тож стукайте —  і вам неодмінно відкриють!
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    Автор коміксів - Катерина Катаровська
     
    Матеріали публікуються в рамках проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа». Проект реалізується за фінансової підтримки Агентства  США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Думки, виражені в цій публікації, відображають виключно точку зору автора(ів).
     
     
    Нагадаємо: Все про торгівлю між Україною і ЄС. Перевірте свої знання у нашій вікторині