Кропивницький приєднається до Години Землі

  • 7 бер. 2018 09:39
  • 1052
    • Новина Кропивницький приєднається до Години Землі Ранкове місто. Кропивницький
    Година Землі 2018: WWF закликає українців “зловити зв’язок з Землею”
     
    Мільйони людей щороку долучаються до Години Землі. Це міжнародна кампанія, ініційована Всесвітнім фондом природи WWF, під час якої люди та організації на одну годину символічно вимикають зайве освітлення та електроприлади, щоб об’єднатися та показати готовність до дій заради майбутнього планети. Мета Години Землі – привернути увагу до екологічних проблем та надмірного споживання природних ресурсів.
     
    24 березня 2018 року о 20:30 хвиля Години Землі прокотиться планетою вже вдванадцяте, для українців вона буде десятою. Тема цьогорічної кампанії – Connect2Earth (“Злови зв'язок з Землею”) – підкреслює, що люди почали втрачати зв’язок з планетою, який нам так потрібно відновити.  
     
    “Година Землі – це не івент чи кампанія, це не конкретна хронологічна година у часі, для нас це маніфест людей про готовність змінювати свій стиль життя на екологічно дружній, готовність берегти свій дім-планету. Слоган цього року – Злови зв'язок з Землею. 
     
    Ми спробували перекласти на сучасний лад повідомлення: людина сьогодні відірвана від Землі, тож ми запрошуємо всіх відновити зв'язок і почати дбати про природу навколо. На 2012 рік чисельність популяцій наземних видів скоротилась на 38%, прісноводних на 81%, морських на 36%. Не "зловимо" зв'язок – ситуація буде погіршуватись. Наша планета – це мережа із мільярдів організмів, систем та явищ, це мультиволокно, що оточує нас 24/7, дає нам воду, повітря, ресурси. Та воно нам не належить, ми лише його частина. Цієї Години Землі ми б хотіли, щоб українці відчули свій тісний зв’язок із всесвітньою павутиною життя,” – відзначає Олена Тарасова-Красієва, координатор WWF в Україні.
     
    Вже 33 міста України висловили свою підтримку Годині Землі і запланували просвітницькі заходи в межах кампанії. Серед них Львів, Кривий Ріг, Білгород-Дністровський, Маріуполь та інші. Міста, організації та навчальні заклади продовжують долучатися до кампанії щодня, щоб бути частиною міжнародного руху, що прагне стати на шлях сталого розвитку та зберегти нашу планету. 
     
    Зловіть зв’язок з Землею цієї Години Землі, дбайте про природу кожного дня, щоб квітуча та біорізноманітна планета була не лише реаліями сьогодення, але й майбутнього. 
     
    Нагадаємо: Коли у Кропивницькому встановлять заглиблені контейнери?
                         У Кропивницькому пройшов благодійний ярмарок хенд-мейду на захист тварин (ФОТО)