Чи переможе проект з Кіровоградщини у Всеукраїнському конкурсі «Міста, дружні до дитини»?

  • 6 бер. 2018 11:35
  • 1577
    • Новина Чи переможе проект з Кіровоградщини у Всеукраїнському конкурсі «Міста, дружні до дитини»? Ранкове місто. Кропивницький
     
    ТРИ проекти з Кіровоградщини увійшли до списку номінантів Всеукраїнського конкурсу серед громад-членів Асоціації міст України «Міста, дружні до дитини». 
     
    Загалом на конкурс, що проводився протягом січня  - лютого нинішнього року, було подано 140 заявок. Конкурс проводиться у двох номінаціях із метою збору кращих ідей та існуючих практик створення середовищ, дружніх до дитини, впровадження кращого досвіду врядування, що враховує бажання дітей та зручні умови їхнього життя (особливо дітей, які потребують інклюзивної освіти, мають проблеми з обмеженням у пересуванні та прагнуть мати безбар’єрний життєвий простір); поширення кращих ідей та практик серед громад України як таких, що рекомендовані та можуть бути впроваджені на локальному рівні.
     
       У номінації «Краща практика дружнього до дитини міста (селища, села)» від Кіровоградщини бере участь одразу дві території: Новоукраїнська ОТГ із проектом «Центр розвитку ініціатив молоді» та місто Кропивницький із практикою «Інклюзивний літній табір для дітей із особливими освітніми потребами «Квітка-семицвітка».
     
    У номінації «Краща ідея дружнього до дитини міста (селища, села)» відібрано на розгляд проект з Кропивницького «Молодіжний Центр молоді з інвалідністю «Сильні Духом».
     
    Нині конкурсна комісія розпочала свою роботу з оцінювання проектів. Орієнтовно підсумки Конкурсу, що проводиться Асоціацією міст України в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) за підтримки USAID, будуть оголошені й опубліковані на сайті АМУ 12 березня 2018 року.