Депутати Кіровоградської обласної ради вимагають кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору

  • 4 бер. 2018 13:36
  • 1684
    • Новина Депутати Кіровоградської обласної ради вимагають кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору Ранкове місто. Кропивницький
     
    У п’ятницю, 2 березня, пройшла 18-а чергова сесія Кіровоградської обласної ради, під час якої депутат від фракції ВО "Свобода" Руслан Степура виніс на розгляд проект рішення щодо кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору. Про це у ФБ пише депутат обласної ради Руслан Степура.  
     
    "За ініціативи та наполегливості фракції ВО «Свобода» Кіровоградської обласної ради з ТРЕТЬОГО разу був прийнятий проект рішення Про звернення до ВР України щодо підтримки свободівського законопроекту №7343 (щодо кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору)," - йдеться у повідомленні.
     
    Участь у голосуванні взяли 33 депутати, які одноголосно підтримали дане звернення.
     
    Довідка
    Загальна характеристика та основні положення проекту Закону
     
    Проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору)" передбачає доповнення Кримінального кодексу України новою статтею 4421. "Публічне заперечення Голодомору 1932 - 1933 років в Україні  як геноциду українського народу", в якій передбачається кримінальна відповідальність за публічне заперечення Голодомору 1932 - 1933 років в Україні, як геноциду українського народу, а так само виготовлення і розповсюдження матеріалів з таким запереченням, а також якщо ті самі дії, вчинені службовими особами або якщо вони вчинені повторно.
     
    Також пропонується надати право здійснювати досудове розслідування злочину, передбаченого статтею 4421 Кримінального кодексу України, слідчим органам безпеки України.
     
    Прийняття законопроекту сприятиме відновленню історичної справедливості щодо жертв Голодомору 1932 - 1933 років в Україні, а також недопущенню у майбутньому вчинення подібних злочинів. Також прийняття законопроекту сприятиме забезпеченню повноцінного державного суверенітету України, подоланню наслідків її окупації, декомунізації та деколонізації нашої держави.
     
    Нагадаємо: Чи дочекаються колись мешканці Чечори освітлення своїх вулиць?