Україна і Латвія посилюють політичний діалог

  • 4 бер. 2018 10:07
  • 1083
    • Новина Україна і Латвія посилюють політичний діалог Ранкове місто. Кропивницький
     
    Україна і Латвія посилюють політичний діалог і готові нарощувати взаємний товарообіг – зустріч Глав Урядів України та Латвії.
     
    Україна та Латвійська республіка посилюють політичний діалог і розглядають можливості значного поглиблення економічної співпраці. Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Прем’єр-міністра Латвійської республіки Маріса Кучинскіса. Зустріч відбулася в Ризі в рамках офіційного візиту Володимира Гройсмана до Латвії.
     
    «Україна важлива держава для Європи, - відзначив Маріс Кучинскіс. – Ми підтримуємо Україну і раді тому, що у нас серйозне економічне партнерство та співпраця. Можете покластися на нас».
     
    Сторони відзначили, що обсяг взаємної торгівлі товарами та послугами зріс минулого року на 27% з позитивним для України сальдо в 102,6 млн дол. Посилити співпрацю допоможе активізація роботи Міжурядової українсько-латвійської комісії та відновлення діяльності офісу Агентства інвестицій та розвитку Латвії (LIAA) у Києві.
     
    «Дуже важливо розвивати наші двосторонні стосунки в різних сферах, - сказав Володимир Гройсман. – Ми цінуємо дружбу. І я радий, що ми маємо непогані показники торгівлі. Думаю, ми можемо поставити більш амбітні цілі тут».