Кримінальні події, що сталися на Кіровоградщині за минулий тиждень

  • 3 бер. 2018 12:29
  • 987
    • Новина Кримінальні події, що сталися на Кіровоградщині за минулий тиждень Ранкове місто. Кропивницький
     
    Чи вдасться врятувати немовля, яке понівечили батьки  (ВІДЕО)
    У Кропивницькому медики рятують життя 3-місячній дівчинці, котру привезли санітарною авіацією з райцентру з діагнозом перелом кісток черепа та крововилив у мозок. Дитина була у дуже важкому стані, йдеться в сюжеті ТСН
     
    "Дитина надійшла в тяжкому стані з дихальною недостатністю. При подальшому обстеженні було виявилено, що в дитини лінійний перелом перелом тім'яної кістки, субарахноїдальний крововилив, множинні гематоми", - розповів лікар-реаніматолог Тарас Спиридонов.
     
    Правоохоронцям мама дівчинки розповіла, що немовля раптом почало захлинатися і посиніло, а сама вона заходилася реанімовувати і перестаралася. 
     
    Фатальне зіткнення
    На трасі 40 км М13, біля Новоукраїнки, сталася ДТП за участі двох автомобілів КРАЗ та ЗАЗ Ланос. Про це повідомляє речниця Патрульної поліції Наталя Трішина. 
    Водій  КРАЗа перебував на місці події та повідомив, що приблизно о 07 год. 30 хв. він рухався в бік Кропивницького — йому назустріч виїхав Део Ланос, після чого автомобілі зіткнулися. Водія легкового авто забрала «швидка» до Новоукраїнської районної лікарні.
     
     
    Гоп–стоп по–новгородківськи
    У селищі Новгородці вночі троє молодих людей силою відібрали у перехожого гаманець із грошима, побили і втекли. Потерпілий звернувся до поліції. Правоохоронці встановили причетність до грабежу жителів району 26–ти, 19–ти і 16–ти років. 
    Як з’ясувалося, чужий гаманець спільники викинули, а гроші розділили між собою та витратили. Одного з хлопців зафіксувала камера відеоспостереження у магазині, коли він робив покупки після скоєного. 
    За цим фактом триває розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.
     
    У день народження отримав удар ножем
    Місцевий мешканець запросив товаришів відсвяткувати свій день народження. Між сп’янілими чоловіками раптово виникла сварка, яка переросла в бійку. Іменинник отримав удар ножем. Родичі негайно викликали працівників поліції та швидку медичну допомогу. 
    — Менш ніж за годину неподалік від місця пригоди поліцейські затримали зловмисника, —   повідомив т.в.о. начальника Кропивницького відділу поліції Дмитро Кравченко. — 27–річному кропивничанину оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.
     
    Зухвалий водій перевернув зупинку до гори дригом 
     
    Поліція Кропивницького розшукує водія вантажівки, який на перехресті вулиць Яновського-Ушакова в’їхав в зупинку громадського транспорту та зник з місця події. Про це журналісту сайту «Утренний город» повідомили комунальники та в прес-службі патрульної поліції.
     
    На місці події наразі працює слідчо-оперативна група. За словами речниці патрульної поліції Кіровоградської області Наталії Трішиної, правоохоронці наразі отримавши опис автомобіля (ГАЗель білого кольору) вживають заходів для встановлення винуватця події.
     
    Побив і залишив помирати у сараї
     
    У вечірній час чоловік побив жінку, потім залишив її без допомоги у непритомному стані. Наступного ранку викликав швидку, але від отриманих травм 28-річна потерпіла померла. За скоєне зловмиснику загрожує покарання – від 7 до 10 років ув’язнення. 
     
    Повідомлення про смерть жінки надійшло до Петрівського відділення поліції з районної лікарні. На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група. За цим фактом  розпочали кримінальне провадження та призначили судово-медичну експертизу.
    У результаті стало відомо, що смерть потерпілої настала внаслідок отримання тяжких тілесних ушкоджень.
     У ході слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили, що близько 23-ї вечора співмешканці перебували біля автобусної зупинки в одному з населених пунктів району. Чоловік почав бити жінку, потім за одяг тягнув її по дорозі, продовжуючи наносити удари.  
     
    У подальшому зловмисник залишив потерпілу в одному з господарських приміщень у непритомному стані. 
    Наступного дня зранку виніс жінку з будівлі та викликав швидку. Потерпілу було госпіталізовано до лікарні, де вона померла не приходячи до тями.
     
    Нині 31-річному зловмиснику повідомлено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 (тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу  України та взято під варту.