За вбивство людини - реальний строк, а не умовний

  • 2 бер. 2018 15:33
  • 969
    • Новина За вбивство людини - реальний строк, а не умовний Ранкове місто. Кропивницький
     
    Прокуратура Кіровоградської області домоглась справедливого покарання для чоловіка, який побив до смерті свого знайомого. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області. 
     
    Прокуратура Кіровоградської області у суді апеляційної інстанції домоглась справедливого покарання – 7 років реального позбавлення волі, для чоловіка, який побив до смерті свого знайомого.
     
    Трагічна подія мала місце 19 листопада 2016 року у Новоукраїнці. Так, в ході сварки засуджений штовхнув потерпілого на землю та почав бити ногами. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи смерть потерпілого настала в результаті отриманих тілесних ушкоджень, а саме: закритої травми шиї з переломом під’язичної кістки та хрящів гортані, двостороннього перелому ребер з крововиливом.
     
    За скоєне судом першої інстанції чоловіка засуджено до умовного терміну покарання. Не погоджуючись з вказаним рішенням суду, прокуратура звернулась до апеляційної інстанції з вимогою призначити йому покарання у виді 7 років реального позбавлення волі. В обґрунтуванні своїх вимог прокурор наголошував на невідповідності призначеного покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення. 
     
    Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури. Чоловіка визнано винним за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 7 років реального позбавлення волі.