Кому потрощили авто? Доходи суддів Солом’янського райсуду склали майже 20 мільйонів

  • 1 бер. 2018 16:30
  • 1143
    • Новина Кому потрощили авто? Доходи суддів Солом’янського райсуду склали майже 20 мільйонів Ранкове місто. Кропивницький
    Кому потрощили авто? Доходи суддів Солом’янського райсуду Києва склали майже 20 мільйонів на рік. 
     
    Саме авто суддів з Солом’янки нещодавно потрощив сокирою мешканець Херсонщини. І саме Солом’янський райсуд випустив на поруки Одеського міського голову Геннадія Труханова. Які ж статки мають судді?
     
    Найбагатшими згідно з деклараціями виявились суддя Ірина Верещінська та її чоловік Станіслав Долін. Він - бізнесмен і депутат Білоцерківської районної ради. Вони заробили майже чверть з загального доходу суддів – 4,67 мільйонів гривень. 
     
    Сукупний річний дохід усіх суддів Солом’янського суду та членів їх сімей склав майже 20 млн гривень. Близько чверті з них (4,67 млн.) припало на долю Ірини Верещінської та її чоловіка-бізнесмена й за сумісництвом депутата Білоцерківської районної ради Станіслава Доліда.
     
    При цьому заощадження родини Ірини Верещінської теж найбільші серед суддів – 6,79 мільйонів гривень. Близько 10 тисяч доларів і понад мільйон у вітчизняній валюті її чоловік зберігає на банківських рахунках, ще 3,5 млн гривень і 70 тисяч доларів - позичив третім особам. 
     
    Загалом же всі грошові активи Солом’янського суду склали майже 12,8 млн. 
    Станіслав Долін має й найбільшу серед суддів земельну ділянку. Її площа – 2,07 мільйонів квадратних метрів. Чоловік Ірини Верещінської має й підприємства, що займаються вирощуванням зернових та тваринництвом. 
     
    А от найбільшу кількість квартир задекларувала суддя Ірина Усатова. Вона має п’ять апартаментів і три будинки. А двоє суддів – Галина Козленко та Світлана Курова  - взагалі не задекларували житла – ні свого, ні орендованого. 
     
    Ірина Усатова, що є рекордсменом з нерухомості, задекларувала і найбільшу кількість авто. Їх у судді 10: від ВАЗ 21113 до BMW X5. 70-річна матір Ірини володіє машиною Ford Mustang. 
     
    Саме на цій автівці 3 січня чоловік Усатової, теж суддя Києво-Святошинського райсуду, Дмитро Усатов, будучи у нетверезому стані, спричинив ДТП. За повідомленнями ЗМІ, невдовзі на місце пригоди прибула й сама Ірина Усатова, після чого її чоловік почав “різко хворіти”, а потім спробував втекти у викликаній дружиною кареті “швидкої”.
     
    Підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації». 
     
    Нагадаємо: Чи будуть антикорупціонери подавати декларації