Як працюють центри безоплатної вторинної правової допомоги на Кіровоградщині?

  • 28 лют. 2018 15:31
  • 1171
    • Новина Як працюють центри безоплатної вторинної правової допомоги на Кіровоградщині? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 28 лютого 2018 року, у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та з метою розповсюдження інформаційно-консультаційних матеріалів у сфері захисту прав, свобод і законних інтересів громадян, правопросвітницької роботи та підвищення правової свідомості населення, фахівчині Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області – заступниця директора Олена Шишкарьова та начальниця відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Ольга Салоїд під час семінару для керівників органів самоорганізації населення, який відбувся у Міській раді міста Кропивницького, розповіли про модель роботи центрів безоплатної вторинної правової допомоги на Кіровоградщині.
     
    Олена Шишкарьова розповіла про функції центрів безоплатної вторинної правової допомоги, які діють на Кіровоградщині, окресливши, які саме правові послуги в них можна отримати, хто є суб'єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу та який порядок звернення за її наданням.
     
    Про можливість отримання безоплатної правової допомоги у випадку домашнього насильства, а також про правопросвітницький проект Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!» повідомила Ольга Салоїд.  
    Також вона наголосила на важливості такого семінару, адже до квартальних комітетів досить часто звертаються громадяни, яким потрібна юридична консультація, тому голови квартальних комітетів можуть направляти осіб, які її потребують, до центрів безоплатної вторинної правової допомоги. 
     
    Під час заходу були розповсюджені інформаційні матеріали про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» та про безоплатну правову допомогу.
     
    Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 099 1048038.
    Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.
     
    Нагадаємо: Середня зарплата в країні має дорівнювати не менше 10 тисяч – прем’єр-міністр