На вулиці Пашутінській п’яний водій врізався у стовб

  • 22 лют. 2018 15:53
  • 806
    • Новина На вулиці Пашутінській п’яний водій врізався у стовб Ранкове місто. Кропивницький
    У Кропивницькому водій легкового автомобіля у стані сп’яніння з’їхав із проїзної частини та збив електроопору. По це на ФБ повідомляє Патрульна поліція Кропивницького.
     
    Вчора, 21 лютого, близько 17:30 по вулиці Пашутінській, 22, сталася дорожньо-транспортна пригода. На місце події патрульних поліцейських викликали випадкові свідки інциденту.
     
    Вони повідомили правоохоронцям, що водій автомобіля ВАЗ 2101 виїжджав із прилеглої території на проїзну частину. Водій не впорався із керуванням та наїхав на електроопору, що знаходилась на протилежному боці дороги. В результаті опора похилилася на балкон сусіднього будинку. Автомобіль також зазнав механічних пошкоджень.
     
    Патрульні, які прибули за викликом, розпочали оформлення дорожньо-транспортної пригоди. Спочатку водій відмовлявся від того, що саме він перебував за кермом. Проте декілька свідків вказали саме на цього чоловіка як на водія.
     
    Крім того, під час спілкування із водієм правоохоронці помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння – нестійку ходу, запах алкоголю із рота. Патрульні запропонували чоловікові пройти освідування на стан сп’яніння, але чоловік у присутності двох свідків відмовився від його проходження.
     
    Патрульні поліцейські склали щодо водія адміністративні матеріали за статтею 124 КУпАП, яка передбачає адміністративну відповідальність за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, а також за статтею 130 КУпАП, яка передбачає адміністративну відповідальність за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.
     
     
    Правоохоронці викликали на місце події спецслужбу, яка демонтувала пошкоджену електроопору та відновила безпеку електрокомунікацій. Водія було відсторонено від керування автомобілем.
     
    До слова, за період від початку року до сьогодні патрульні поліцейські Кіровоградської області виявили 95 випадків керування транспортними засобами водіями у стані сп’яніння. У всіх випадках щодо цих водіїв патрульні оформили відповідні адміністративні матеріали, які були передані до суду для подальшого розгляду та притягнення винних до відповідальності.
     
    Патрульна поліція закликає водіїв бути свідомими та дотримуватися правил дорожнього руху! Не сідайте за кермо в стані сп’яніння, адже від цього залежить безпека усіх учасників дорожнього руху!