Виставка дитячих малюнків на військову тематику відкрилася у Кропивницькому (ФОТО)

  • 22 лют. 2018 13:04
  • 4673
    • Новина Виставка дитячих малюнків на військову тематику відкрилася у Кропивницькому (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому у приміщенні інституту "Університет сучасних знань" відкрилась виставка малюнків дітей та студентів "Діти України - світові про війну (АТО)".
     
    На виставці представлені 25 живописних робіт кропивницьких дітей та студентів на тему війни на Сході України. Вік  учасників - від 7 до 20 років.
     
     
    За словами організаторів, виставка ініційована Українською громадою Норвегії з метою представити за кордоном реальну картину війни в Україні.
     
    - Ці роботи створені дітьми художніх шкіл та коледжів Кропивницького. Дехто з них втратив рідних в АТО. Ми попросили їх зобразити не просто війну, а те, якою вони бачать свою Батьківщину в перспективі, після війни. Хочеться показати юним норвежцям, що наша країна не така, якою її хочуть представити російські фейки. Адже світ багато знає про війну в Сирії, а про війну в Україні - майже нічого. Можливо, згодом запропонуємо дітям Норвегії створити спільну з українцями виставку, - поділилася представниця Української громади в Норвегії Віта Атаманчук. 
     
    У Кропивницькому виставка триватиме протягом трьох днів, після чого вирушить до Норвегії.
     
    - Плануємо представити цю виставку у культурних та освітніх закладах різних міст Норвегії. На початку червня роботи повернуться до Кропивницького. Тут буде визначено три найкращі малюнки, автори яких отримають цінні подарунки, - розповіла Віта Атаманчук. 
     
    На захід завітали студенти та викладачі інституту, співробітники художнього музею, журналісти.
     
     
     
    Наталя Нічишина
     
     
    Нагадаємо:  Випускників Кіровоградського музучилища просять долучитися до нового проекту