Кіровоградщина — на другому місці по хабарах в Україні

  • 21 лют. 2018 16:12
  • 1542
    • Новина Кіровоградщина — на другому місці по хабарах в Україні Ранкове місто. Кропивницький
     
    Днями Департамент захисту економіки Національної поліції України оприлюднив своєрідний рейтинг найбільш резонансних випадків хабарництва за рік — з січня 2017–го по січень 2018–го. «Відзначилась» у ньому й Кіровоградська область. 
     
    У номінації «ТОП–суми СІЧНЯ 2018» першість посіла Луганщина. 
    Тут 16 січня затримали групу посадовців районних управлінь соціального захисту населення та пенсійного фонду, які допомогли псевдопереселенцям із пенсіями. Видавали громадянам довідки про взяття їх на облік як внутрішньо переміщених осіб, що давало їм змогу отримувати пенсії.
    Упродовж трьох років зловмисники одержали від громадян понад дев’ять мільйонів гривень
     
    На другому місці — Кіровоградщина.
    16 січня спецслужби затримали посадовця, який зажадав два мільйони гривень за зниження вартості розроблення технічного газового проекту та його затвердження. Кошти вимагали керівник будівельного підприємства та посадові особи підприємства газової галузі.
     
    Третє місце — Полтавщина, 23 січня.
    Фігурант справи вимагав та одержав від представника фермерського господарства за виділення 88 га землі 767 тисяч гривень.
     
    Четверте місце — Львівщина, 17 січня.
    Затримали голову комісії з питань земельних відносин однієї з міськрад. Посадовець систематично вимагав та отримував від громадян хабарі за вирішення земельних питань. Загальна сума неправомірної вигоди становить майже 300 тисяч гривень.
     
    П’яте місце — Миколаївщина, 15 січня.
    Затримали депутата міськради, який пропонував 250 тисяч гривень хабара працівнику прокуратури за уникнення відповідальності. Організував злочинну групу, яка протягом 2016–2017 років систематично розкрадала державні кошти.
    Усього ж за 2017 рік задокументовано 701 факт вимагання та одержання неправомірної вигоди на суму 42,5 мільйона гривень. За січень 2018 року — 68 фактів хабарництва на суму 17,3 мільйона гривень.
     
    Людмила Макей
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому затримали на хабарі майора(ФОТО)