Рятувальники нагадують місцевим рибалкам про обережну поведінку на льоду

  • 21 лют. 2018 15:34
  • 1035
    • Новина Рятувальники нагадують місцевим рибалкам про обережну поведінку на льоду Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому рятувальники закликають громадян не ризикувати – крига не пробачає легковажних. Про це повідомляє прес-служба У ДСНС в області.
     
    Незважаючи на мінливість погоди, що чергує відлигу та мороз, любителі підлідного лову поспішають скористатись нагодою та посидіти з вудкою, поки ще дозволяє товщина криги на водоймах.
     
     
     В обласному центрі також є декілька «рибних» місць, які вподобали рибалки. Саме тут рятувальники постійно нагадують громадянам про трагічні наслідки необережної поведінки на кризі. 
     
     
    20 лютого фахівці Управління ДСНС в області вкотре провели роз’яснювальну роботу на річці Сугоклея у  Кропивницькому для попередження громадян про небезпеку виходу на нестійку кригу. 
    З метою розповсюдження інформації про те, як уникнути нещасних випадків на льоду та як діяти, коли опинився у крижаній ополонці, рятувальники проводили роз’яснювальні бесіди та роздавали листівки застережного характеру усім, хто в цей день вирішив випробувати долю на тонкій кризі та ризикнути заради декількох рибин своїм здоров’ям чи навіть життям.
     
     
    Рятувальники розповідали про ознаки нестійкої криги, наводили статистику нещасних випадків на воді у зимовий період та пояснювали громадянам, яких заходів безпеки необхідно вжити, якщо все-таки плануєш підлідну риболовлю. Інколи найменша дрібниця – мотузка чи довга палиця – може вберегти від загибелі, а обізнаність про правила безпечної життєдіяльності не дозволить зробити необачний крок.
     
    Нагадаємо: У Висі потонув рибалка