Які кримінальні події сталися у Кропивницькому за минулий тиждень?

  • 18 лют. 2018 10:12
  • 1307
    • Новина Які кримінальні події сталися у Кропивницькому за минулий тиждень? Ранкове місто. Кропивницький
    На Некрасівці в будинку вибухнув газ 
     
    10 лютого о 04:32 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в одній із квартир одноповерхового житлового будинку на вулиці Миру у Кропивницькому стався вибух газу. На щастя, пожежі не було. Однак вибух призвів до руйнування несучих конструкцій двох сусідніх квартир. Особовий склад пожежно–рятувальних підрозділів м. Кропивницького надав допомогу по рятуванню матеріальних цінностей мешканців будинку.
    Відомо також, що одна людина отримала травми. Сімох осіб, у тому числі двох дітей, евакуювали.
     
     
    Водій–вернидуб
    У Кропивницькому нетверезий водій Chevrolet Lacetti злетів у кювет та вирвав з коренем дерево, повідомляє Патрульна поліція Кропивницького. Дорожньо–транспортна пригода сталася 10 лютого близько 12–ї години на вулиці Фортеця.
    В салоні авто перебував лише водій. У чоловіка були порізи лівої руки, тому патрульні викликали «швидку». Від шпиталізації чоловік відмовився.
    Під час спілкування з винуватцем ДТП патрульні виявили, що він добряче напідпитку. Розтрощений автомобіль евакуювали.
     
     
    Двічі за день гасили пожежі
    У Кропивницькому рятувальники двічі виїздили на гасіння пожеж, про це повідомляє прес–служба УДСНС в області. 7 лютого рятувальники 1–го Державного пожежно–рятувального загону  Кропивницького двічі виїздили за викликом на гасіння пожеж в обласному центрі.
    Так, о 18:38 горів підвал триповерхового житлового будинку на вулиці Дворцовій. На момент прибуття пожежно–рятувального підрозділу на місце події горіло 2 кв.м сміття та 2 м електрокабелю. О 20:12 пожежу ліквідували.
    Годиною пізніше надійшло повідомлення про пожежу дачного будинку на вулиці Колоскова. Горіло 0,5 кв.м перекриття будинку. О 20:35 вогонь загасили. В обох випадках травмованих та загиблих немає.
     
    У страшному ДТП загинуло троє людей
     
    На Кіровоградщині поліцейські розслідують ДТП з постраждалими.
     
    Дорожньо-транспортна пригода сталася  13 лютого, на відрізку автодороги Кропивницький - Кривий Ріг у Долинському районі близько 3.40.
    Водій автомобіля Шкода Октавія зіткнувся з напівпричепом, який рухався попереду у складі автопоїзда з вантажним автомобілем VOLVO, під керуванням 42-річного громадянина.  
    У результаті водій Шкоди та двоє його пасажирів загинули на місці. 
     
     
     
    Загинула в нерівному поєдинку  
    29–річний крадій серед ночі зламав вікно і вдерся до будинку. У цей час господиня відпочивала в сусідній кімнаті. 38–річна жінка кинулася обороняти своє майно, однак сили були нерівними. Лише за місяць родичі звернулися з заявою до поліцейських про її зникнення. За кілька днів оперативникам Кіровоградського районного відділення вдалося розкрити тяжкий злочин.
    Кілька років тому цей злодій відбував покарання у виправній колонії на непідконтрольній території, однак тримати до завершення терміну його не стали. Позбавивши людину життя, з місця злочину пішов не відразу. Спочатку розібрав металеві фрагменти плити, демонтував труби опалення, обнишпорив усі речі в пошуках готівки та розібрав телевізор, з якого дістав запчастини з кольорових металів, і лише потім зачинив двері ключем і втік.
     
    П’яний водій протаранив паркан дитсадка
    4 лютого близько 1–ї години ночі, на вулиці Пацаєва 27–річний водій Skoda Octavia не впорався з керуванням та наїхав на металевий паркан дитячого садка. На щастя, ніхто не постраждав, повідомляє Патрульна поліція Кропивницького.
    Перевірка на алкотестері показала результат — 2,14 проміле алкоголю в крові, що в 11 разів перевищує допустиму норму.
     
     
    Побилися до смерті
    Поліцейські затримали жителя області, якого підозрюють у завданні смертельних тілесних ушкоджень. Про це повідомляє Олександрійський відділ поліції Кіровоградської області.
    Конфлікт виник між чоловіками під час розпиття алкоголю. За вчинене зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі.
     
    Нарешті попались
     
    На Кіровоградщині поліцейські затримали групу серійних крадіїв банківських терміналів.  
     Зловмисники «спеціалізувалися» на викраденнях банківських платіжних терміналів на території декількох областей України. 16 лютого близько 5-ї ранку після скоєння чергового злочину вони були затримані у результаті спецоперації працівників поліції Сумщини, бійців КОРДу та оперативників карого розшуку Кіровоградщини.
     
     За попередніми даними, всі троє підозрюваних – уродженці Полтавської області, віком від 30 до 40 років. Маючи у користуванні два легкових автомобілі, вони «подорожували» областями та скоювали майнові злочини.  
     
     Так, на Сумщині зловмисники «заявили» про себе крадіжками платіжних терміналів. Там на їхній «слід» вийшли місцеві оперативники. Тоді злодії вирішили втекти з області, аби на деякий час зникнути з поля зору поліцейських. 
    Усі троє на власному автомобілі вирушили у напрямку Кіровоградської області, де завдяки скоординованій роботі оперативників двох областей – Сумщини та Кіровоградщини – на них вже чекали.
    Приїхавши до Світловодську, підозрювані вчинили за звичним для себе сценарієм. Близько 4-ї години ранку під’їхали на одну з центральних площ міста, демонтували платіжний термінал, в якому знаходились гроші, погрузили його до багажного відділення авто та поїхали. Проте побачивши поліцейських, вони викинули платіжний термінал прямо на дорозі та почали тікати. 
     У передмісті, на території Світловодського району Кіровоградської області, зловмисники з’їхали з дороги та були затримані бійцями КОРДу поліції Сумської області.
    За фактом крадіжки працівниками Світловодського відділу поліції інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України. Наразі встановлюється точна кількість вчинених особами злочинів.