Піснями, конкурсами та богатирськими іграми у Помічній відзначили свято Масниці (ФОТО, ВІДЕО)

  • 17 лют. 2018 18:40
  • 1937
  •  
    Сьогодні на центральній площі міста Помічна пройшов загальногромадський захід Масниця (Колодій), передає журналіст видання «Утренний Город».
     
     
    В рамках заходу відбувся святковий ярмарок, під час якого торговці з Помічної та наближених населених пунктів продавали різні смаколики, сувеніри, традиційні до свята млинці та інші поробки. Для охочих сфотографуватися на пам'ять організатори створили святкову фотозону. 
     
     
    Особливу увагу чоловіків під час заходу привернули саме силові змагання. Охочі могли випробувати свої сили в підніманні гирь, перетягуванні канату, перекочуванні шини тощо. Також під час дійства богатирів перевіряли на кулінарні навички. Охочі змагалися у швидкості чищення картоплі. Кращих силачів в кінці змагань нагородили подарунками.
     
     
    Під час свята виступали місцеві колективи та таланти з наближених районів області. На заході вони виконували переважно народні пісні. 
     
    «Ми розпочали цей рік із святкування українського свята Колодій. Ми запросили талантів з наших сусідніх громад та дали їм можливість виступити. Також сьогодні помічнянцям продемонстрували різні кулінарні витвори. До заходу приєдналися жителі найближчих до Помічної населених пунктів… Традицію святкування ми відновили. Останній раз святкування цього українського свята проходило ще за радянських часів», - розповів помічнянський міський голова Микола Антошик.
     
     Загалом до святкувань долучилося до двох тисяч осіб. Охорону громадського порядку забезпечували близько п’яти працівників поліції.
     
    Володимир Семенюк