ЦВК призначила на 29 квітня перші місцеві вибори у 40 об’єднаних територіальних громадах

  • 16 лют. 2018 19:06
  • 2106
    • Новина ЦВК призначила на 29 квітня перші місцеві вибори у 40 об’єднаних територіальних громадах Ранкове місто. Кропивницький

     

    16 лютого відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провів Голова Комісії Михайло Охендовський.

     

    Розглянувши відповідне звернення Київської обласної державної адміністрації, Комісія встановила відсутність правових підстав для призначення нею перших виборів депутатів Березівської сільської ради та Березівського сільського голови Макарівського району Київської області і оголошення виборчого процесу відповідних місцевих виборів. Рішення прийняте через невідповідність вказаного звернення ОДА вимогам законів України та Порядку призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ та відповідних сільських, селищних, міських голів.

     

    Окрім того, розглянувши звернення 17 обласних державних адміністрацій щодо прийняття Комісією рішення про призначення перших місцевих виборів у зв’язку з утворенням об’єднаних територіальних громад, Комісія встановила їх відповідність вимогам Конституції України та законів України, а також Порядку призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів та призначила на неділю, 29 квітня 2018 року, вибори у 40 об’єднаних територіальних громадах (4 міських, 14 селищних, 22 сільських ОТГ). До складу цих 40 ОТГ увійшли 133 місцеві ради (міських – 4, селищних – 16, сільських – 113).

     

    Зокрема, у Вінницькій області такі вибори відбудуться в ­1 об’єднаній територіальній громаді, у Волинській області – в 1 ОТГ, у Дніпропетровській області – в 4 ОТГ, у Донецькій області – в 1 ОТГ, у Запорізькій області – в 7 ОТГ, в Івано-Франківській області – в 2 ОТГ, у Кіровоградській області – в 3 ОТГ, у Луганській області – в 1 ОТГ, в Одеській області – в 3 ОТГ, у Полтавській області – в 2 ОТГ, у Рівненській області – в 3 ОТГ, у Сумській області – в 1 ОТГ, у Тернопільській області – в 2 ОТГ, у Харківській області – в 4 ОТГ, у Херсонській області – в 1 ОТГ, у Хмельницькій області – в 2 ОТГ, у Чернівецькій області – в 2 ОТГ.

     

    При цьому Комісія оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів з 10 березня 2018 року.