Клубу авторської пісні «Байгород» виповнилося три роки (ФОТО,ВІДЕО)

  • 16 лют. 2018 15:30
  • 1949
  •  
     
    Минулої суботи шанувальники бардівської пісні та поезії зібрались в актовій залі Будинку профспілок, щоб разом відсвяткувати день народження клубу «Байгород». Під цією назвою, яку придумала поетеса Антоніна Корінь, клуб існує три роки поспіль. За цей час суттєво зросла кількість його членів – від семи до шістдесяти, які живуть не лише у Кропивницькому, а й у районах Кіровоградщини. 
     
     
     
    За цей коротенький відрізок часу, доки існує Клуб авторської пісні й поезії «Байгород», в обласному центрі понад сорок разів звучали концерти під його егідою – в будинках культури, малих і великих залах, часто не пристосованих для артистичної діяльності. Однак недосконалість апаратури та акустики – ніщо в порівнянні з душевним злетом, який окрилює публіку й учасників таких концертів. Про це говорили під час святкування керівник клубу «Байгород» Віктор Холявко та його невтомний енерджайзер Антоніна Корінь, а також численні гості (серед них приємно було бачити й представників влади). 
     
     
    Побували у Кіровограді – а тепер Кропивницькому й відомі барди з інших міст. Одна з них – щира й обдарована Анна Киящук із Запоріжжя, яка й минулої суботи подарувала свій виступ шанувальникам. Це було справді проникливе й незабутнє виконання відомих пісень, які вже давно увійшли до «золотого» бардівського репертуару. Публіка влаштувала бурхливі овації, музика звучала на «біс».  
     
     
     
    Органічно доповнили святкову програму виступи Олександра Антоненка з Новоукраїнки, батька й сина Любарських (відомого журналіста, поета й краєзнавця Романа та трирічного Льовушки), а також згаданих вище Антоніни Корінь та Віктора Холявка. Усі вони отримали щирі оплески та грамоти від організаторв.
    А наостанок сталася подія, яка до глибини душі зворушила всіх присутніх. До зали увійшла молода жінка, яка, вірогідно, щойно приїхала з іншого міста. Представилась: Валентина Чугуєва, вимушена переселенка, три роки живе в Олександрії. 
     
    - Спеціально приїхала на цей вечір, бо дуже люблю авторську пісню! У моєму рідному місті, де зараз війна, був подібний клуб, ми часто збиралися… Але й на новому місці душа прагне творчості! Тому запрошую всіх на відкриття бардівського клубу в Олександрії, яке відбудеться наприкінці лютого.
     
    Що й говорити, творчість об’єднує. 
     
    Людмила Макей