У Помічній відбудеться грандіозне святкування Масляної

  • 15 лют. 2018 13:02
  • 1947
    • Новина У Помічній відбудеться грандіозне святкування Масляної Ранкове місто. Кропивницький
     
    17 лютого на центральній площі міста Помічна пройде загальногромадське святкування Масляної. Про це журналісту сайту «Утренний город» повідомила начальниця відділу культури туризму молоді і спорту виконавчого комітету Помічнянської міської ради Вікторія Яценко.
     
    Вона зазначила, Масляна - це загальногромадський розважальний захід, який в місті проводиться вперше. Років 30-35 тому цей захід був традиційним, але останнім часом не проводився. Цієї суботи він пройде разом з селом Помічна, яке увійшло до новоствореної ОТГ. Організатори дійства сподіваються, що віднині святкування Масляної поновиться в традиціях вже новоствореної громади. 
     
    В програмі заходу заплановані спортивні змагання, конкурси, різноманітні ігри, виставка народних умільців, ярмарок смаколиків, виробів народної творчості і різноманітних сувенірів. В них візьмуть участь запрошені гості з Новоукраїнки, Кропивницького, села Липняжка, Добровеличківки, Малої Виски, Знам’янки, Світловодська, Олександрії та Новомиргорода.
     
     
    Під час дійства очікується близько трьох тисяч людей, серед яких переважно місцеве населення та жителі села Помічної. 
    Як зазначив в коментарі журналісту видання «Утренний город» міський голова Помічної Микола Антошик, свято Масляної має доповнити річний список грандіозних святкувань.
     
    «У нас п’ять таких знакових міських подій, серед яких «На Покрову в Помічній», Восьме березня, День міста, День молоді тощо. Масляна серед міських подій проходитиме вперше», - розповів Микола Антошик.
    За інформацією організаторів, розпочати святкування планують о 12:00. Щоб не «заморозити» помічнянців, дійство триватиме лише до 16:00.
     
    Володимир Семенюк
     
    Нагадаємо: Олександрійська поетеса презентувала книгу «Каштанова весна Олександрії»