Безробітні Кіровоградщини можуть стати електрогазозварниками

  • 13 лют. 2018 13:14
  • 1455
    • Новина Безробітні Кіровоградщини можуть стати електрогазозварниками Ранкове місто. Кропивницький
     
    Безробітні, які перебувають на обліку в центрах зайнятості області, мають можливість здобути професію електрогазозварника. Вивчитись за цією професією можна як у навчальних закладах області, так і на базі центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
     
    Зварювання – один з основних виробничих процесів в будь-який промисловості і на будівництвах. Для того, щоб виконувати зварювання високої якості, кожен зварювальник повинен мати відповідну загальноосвітню підготовку. У зв’язку з тим, що зварювальне виробництво постійно насичується новим обладнанням і матеріалами, використовуються важкозварювальних сталі та застосовуються все більш нові технологічні процеси, рівень професійної підготовки зварників критично важливий.
     
    Професія електрогазозварника увійшла до п’ятірки професій, що користуються найбільшим попитом на сучасному ринку праці. Це й недивно, адже потреба у таких робітниках постійна і має тенденцію до зростання. Її представники знаходять роботу в будівельних організаціях, на фабриках і заводах, у авторемонтних майстернях та станціях технічного обслуговування тощо.
     
    Наразі роботодавці Кіровоградщини потребують близько 30 електрогазозварників.
     
     
    Варто зазначити, що після закінчення навчання та отримання відповідного свідоцтва, значно розширюються можливості випускників щодо працевлаштування, оскільки підвищується їхня конкурентоспроможність на ринку праці, а кваліфікаційні якості – в більшій мірі відповідають вимогам роботодавця.
     
    Тож, 19 лютого поточного року, на базі Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочнеться навчання безробітних громадян за цією професією. Курс навчання триватиме 4,5 місяці.  
     
    Умовами до направлення на навчання є:
    ·      повна загальна середня або професійно-технічна освіта;
    ·      повноліття (не менше 18 років);
    ·      медична довідка з допуском до професії.
    Якщо вас зацікавила інформація, за більш детальною інформацією про професію звертайтеся до базових центрів зайнятості.
     
    Нагадаємо: На шахтах Кіровоградщини відкрито майже сто вакансій