Так коли ж нарешті перевірять електронні декларації?

  • 12 лют. 2018 13:14
  • 1135
    • Новина Так коли ж нарешті перевірять електронні декларації? Ранкове місто. Кропивницький
    "Cудячи з сьогоднішніх темпів, першу хвилю декларацій перевірять за сто років" .– Артем  Ситник
     
    Повільність перевірки електронних звітів Національним агентством із запобігання корупції загрожує ефективності самого процесу декларування. Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник під час прес-конференції, передає «ДС» з посиланням на УНН. 
     
    «У нас сотні тисяч декларацій, які підлягають перевірці – перевірено сто, - зазначив Артем Ситник.  – Прості підрахунки свідчать, що перша хвиля декларування буде перевірена за сто років».
     
    Раніше про неефективність роботи НАЗК неодноразово заявляла українська громадськість, а у листопаді єврокомісар з питань європейської політики Йоханнес Хан заявив, що у ЄС незадоволені перебігом перевірки декларацій.  
     
    Крім того, керівник НАБУ під час прес-конференції заявив, що влада намагалася «вбити бюро», але робота НАБУ продемонструвала, що у країні «немає недоторканих». 
     
    За даними Артема Ситника, за два роки розслідувань вдалося запогібти крадіжкам на два мільярди гривень. Для викриття корупціонерів запити були надіслані до 57 країн світу. ТОП-5 країн, де залишили слід українські корупціонери  - Латвія, Кіпр, Австрія, Швейцарія, Великобританія.    
     
    Підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» в рамках проекту «Декларації». 
     
    Нагадаємо: Чи декларувати біткоїни, розповість чиновникам чат-бот Тарас