В «Первой городской газете» стартує проект «Кіровоградщина: курс на Європу!»

  • 8 лют. 2018 11:40
  • 1147
    • Новина В «Первой городской газете» стартує проект «Кіровоградщина: курс на Європу!» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні вийшов перший випуск газети в газеті «Кіровоградщина: курс на Європу!», який розпочинає спільний проект «Первой городской газеты» з громадською організацією Інтерньюз та її міжнародними партнерами у рамках проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа». Він втілюється у співдружності з  польським Фондом міжнародної солідарності у співпраці з українськими громадськими організаціями «Інтерньюз-Україна» та «Товариство Лева».
     
    Протягом п’яти місяців ми розповідатимемо читачам про те, як живе Євросоюз та яке місце займає у європейському співтоваристві Україна. Ми на конкретних прикладах будемо досліджувати, що змінилося в українському законодавстві у зв’язку з запровадженням директив Угоди про асоціацію України з ЄС, а головне – як це відобразиться на житті кожного з нас. 
     
    Коло тем, які ми висвітлюватимемо в рамках проекту, широке – від боротьби з корупцією до запровадження нових екологічних стандартів. Ми говоритимемо про торговельні стосунки наших місцевих виробників з європейськими партнерами та гендерну рівність, сортування сміття та розвиток громадянського суспільства, а також про інші аспекти стосунків України з ЄС: енергозбереження, культурне розмаїття, можливості місцевих громад.
     
    Для чого це потрібно? Перш за все, щоб краще розуміти один одного, бачити перспективу, повірити у власні сили та почати будувати Європу у своєму рідному місті, селищі чи селі. Крім того, за час, поки триває діалог України з ЄС, чимало змінилося в нашій державі та самому Євросоюзі. Життя показує, що й у самій європейській співдружності країн не все гладко. Але, як би там не було, курс на Європу, обраний українцями після Євромайдану, залишається головною перспективою на найближчі десятиріччя. Тож маємо «і свого не цуратись, і чужому научатись», щоб жити гідно.  
     
    Людмила Макей