На Кіровоградщині громада домоглася свого - Петрокорбівка відмовилася від об’єднання з Новою Прагою

  • 7 лют. 2018 14:39
  • 1984
    • Новина На Кіровоградщині громада домоглася свого - Петрокорбівка відмовилася від об’єднання з Новою Прагою Ранкове місто. Кропивницький
     
    Більшість депутатів Петрокорбівської сільської ради таки зважили на думку громади і проголосували ПРОТИ створення ОТГ з центром у Новій Празі. Про це на ФБ пише правозахисник Павло Дейнеко у групі ВО "Свобода" Новгородка.
     
    Петрокорбівка відмовилася від об’єднання з Новою Прагою
     
    Сьогодні, 7 лютого 2018 року, пройшло друге пленарне засідання сесії Петрокорбівської сільської ради на Новгородківщині, в ході якого депутати відмовилися від приєднання до ОТГ з центром в Новій Празі Олександрійського району та ухвалили рішення про самостійне функціонування територіальних громад сіл, підпорядкованих сільраді.
     
    Про це повідомив голова Новгородківської організації ВО «Свобода», правозахисник Павло Дейнеко, який спільно з побратимами активно підтримував громаду на всіх етапах її боротьби проти свавілля чиновників та окремих бізнесових царьків з Олександрійського району.
     
    Так, впродовж усього часу різні особи, які представлялися представниками підприємства «УкрАгроКом», активно просували приєднання трьох сіл Новгородківщини до Нової Праги. Проте, завдяки рішучості членів громад, їм це не вдалося.
     
    Зазначимо, що такий блискучий результат був забезпечений згуртованістю представників громад, які неодноразово висловлювалися проти такого об’єднання. Їхня  стійка позиція та активні спроби донести до влади позицію численних селян стали запорукою перемоги.
     
    Нагадаємо, що в порядку денному сесії Петрокорбівської сільради було два пункти. Один з них передбачав ухвалу рішення про приєднання сіл, підпорядкованих Петрокорбівській сільраді, до ОТГ з центром в іншому районі, а другий – про самостійне функціонування громад без будь-якого об’єднання.
     
     
    Перше засідання сесії відбулося в понеділок, 5 лютого. Саме того дня місцева влада разом з окремими зацікавленими людьми намагалася «протягти» рішення про приєднання громад сіл, підпорядкованих Петрокорбівській сільській раді, до Нової Праги.
     
    Проте, через акцію прямої дії з боку селян та свободівців, які прибули на їхню підтримку, сільська голова Зоя Шепеленко була змушена оголосити перерву задля зняття напруги та більш ґрунтовного дослідження думки селян.
     
    Сьогодні ж депутати, зважаючи на градус обурення людей та громадську думку, більшістю голосів проголосували проти приєднання до ОТГ з центром в Новій Празі.
     
    Другим рішенням Петрокорбівської сільської ради депутати ухвалили самостійне функціонування і розвиток громад Петрокорбівської сільської ради.
     
    «Насправді, це дуже знакова перемога.
    Рішення сесії, ухвалені сьогодні, були єдино правильними, і ми щасливі, що депутати таки змогли дослухатися здорового глузду. Селяни Петрокорбівки проявили себе як активні, відповідальні громадяни, які не мають наміру дозволяти поводитися з ними, як з худобою. Сьогоднішня перемога громади – чудова ілюстрація тому, що гуртом можна протистояти будь-яким проявам зла та ошуканства», - коментує голова Новгородківської районної організації ВО «Свобода» Дейнеко Павло
     
    Націоналісти Новгородківщини вітають громади Петрокорбівської сільської ради з перемогою, яка була забезпечена виключно їхньою сміливістю та рішучістю у боротьбі за свої права, та зичать добра і злагоди кожному, хто проявив гідним і гоноровим українцем.
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині громада зірвала сесію сільської ради (ВІДЕО)